A magyarokat az érdekli, hogy az étel jó minőségű legyen, és ne tartalmazzon mesterséges anyagokat, de az sem nagymértékben.
A GfK Hungária Piackutató Intézet ezer megkérdezett bevonásával készített kutatása szerint ugyanolyan közömbösek a fogyasztók az élelmiszerbiztonság kérdése iránt, mint a négy évvel korábbi felmérés idején.
Az ötfokú fontossági listán, ahol az 5-ös érték a "nagyon fontos", az 1-es érték az "egyáltalán nem fontos", az élelmiszer jó minősége ért el egyedül 4-es érték feletti értéket, azaz ezt veszik nagyobb mértékben figyelembe a vásárlók az élelmiszer kiválasztásakor.
A mesterséges színezék az ételben kissé jobban zavarja a fogyasztókat, mint a mesterséges ízfokozó. A tartósítószer iránt még ennél is közömbösebb az ezerfős minta által reprezentált hazai lakosság. A legkisebb érdeklődést a biotermékek váltáki az emberek többségéből.
A vizsgálat szerint a magasabb jövedelemmel arányosan jobban foglalkoztatja az embereket a fogyasztott étel összetétele és egészségessége.
Génkezelt ételt is nyugodtan fogyasztunk
A döntő többséget hidegen hagyja, bio- vagy nem bio, esetleg génkezelt élelmiszert eszik.