1p

A döntő többséget hidegen hagyja, bio- vagy nem bio, esetleg génkezelt élelmiszert eszik.

A magyarokat az érdekli, hogy az étel jó minőségű legyen, és ne tartalmazzon mesterséges anyagokat, de az sem nagymértékben.

A GfK Hungária Piackutató Intézet ezer megkérdezett bevonásával készített kutatása szerint ugyanolyan közömbösek a fogyasztók az élelmiszerbiztonság kérdése iránt, mint a négy évvel korábbi felmérés idején.

Az ötfokú fontossági listán, ahol az 5-ös érték a "nagyon fontos", az 1-es érték az "egyáltalán nem fontos", az élelmiszer jó minősége ért el egyedül 4-es érték feletti értéket, azaz ezt veszik nagyobb mértékben figyelembe a vásárlók az élelmiszer kiválasztásakor.

A mesterséges színezék az ételben kissé jobban zavarja a fogyasztókat, mint a mesterséges ízfokozó. A tartósítószer iránt még ennél is közömbösebb az ezerfős minta által reprezentált hazai lakosság. A legkisebb érdeklődést a biotermékek váltáki az emberek többségéből.

A vizsgálat szerint a magasabb jövedelemmel arányosan jobban foglalkoztatja az embereket a fogyasztott étel összetétele és egészségessége.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Előfizetőink máshol nem olvasott, higgadt hangvételű, tárgyilagos és
magas szakmai színvonalú tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Korlátlan hozzáférést adunk az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz is, a Klub csomag pedig a hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmazza.
Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!