<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Ugyan vasárnap mind az MSZP, mind az SZDSZ döntéshozói Bajnai Gordon esetleges támogatásáról tárgyaltak, ám döntés nem született. A vasárnap esti bejelentések szerint hétfőn kerülhet pont a mostani kormányválságra.

Véget ért a szocialista képviselők frakcióülése vasárnap késő este - közölte Mesterházy Attila az MTI-vel. A frakcióvezető-helyettes elmondta, hogy a képviselőcsoport hétfő délelőtti ülésén tovább egyeztet Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségéről.

Keller László, a Pénzügyminisztérium államtitkára az MTI kérdésére annyit mondott, nem kell megvárniuk, hogy mi történik az SZDSZ-nél, ahol Bajnai Gordon, az MSZP miniszterelnök-jelöltje most találkozik a liberális párt ügyvivői testülete és országgyűlési frakciója tagjaival. "Holnap is van nap" - tette hozzá. Az MTI információi szerint a szocialista frakció hétfő délelőtti ülésén a képviselőcsoport vezetése egyesével leül minden olyan frakciótaggal tárgyalni, akinél aggályok merülnek fel a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Az MSZP képviselőcsoportja délután hat órakor kezdett ülésezni. A megbeszélésen meghallgatták Bajnai Gordon beszámolóját tervezett programjáról, majd szavaztak arról, támogatják-e kormányfőjelöltként. Bajnai Gordon ezután átment az SZDSZ-székházba, ahol jelenleg is tárgyal.

Vasárnap este folyamán Horváth Csaba szerint elsődleges tájékoztatást kaptak Bajnai Gordontól a gazdaságpolitikai elképzeléseiről. A szocialista főpolgármester-helyettes újságíróknak elmondta, ha az SZDSZ-nél sikerül megállapodni azokban az alapelvekben, stratégiai irányokban, amelyek a pénzügyi stabilizációs program alapját képezik, akkor érdemes tovább folytatni az egyeztetést a részletekről.

Az MSZP vasárnapi frakcióüléséről távozóban azt mondta: a miniszterelnök-jelölt kétéves programot vázolt fel, amelynek középpontjában a stabilizáció van. Horváth Csaba a részletekről szólva beszámolt arról, a program célja, hogy megteremtse a befektetői bizalmat, visszaállítsa a nemzetközi pénzpiacok bizalmát, és ezáltal megakadályozza további munkahelyek megszűnését.

A program nagyságrendjére vonatkozó találgatásokra azt válaszolta, ez 300 és 500 milliárd forint között van. Pontos összeget nem akart mondani. Azt továbbra sem lehet tudni, hogy tart-e még az MSZP képviselőcsoportjának ülése, az elmúlt fél órában Bajnai Gordon távozását követően több képviselő elment az irodaházból, de az MSZP vezetésének számos tagja még az épületben van.

Bajnai Gordon, az MSZP kormányfő-jelöltje vasárnap este kilenc órakor megérkezett az SZDSZ Gizella utcai székházába, ahol este nyolc óra után kezdődött meg a liberális párt ügyvivőinek és országgyűlési képviselőinek újabb, vasárnap már második egyeztetése.

A két testület tagjainak arról kell dönteniük, hogy Bajnai Gordon miniszterelnök-jelöltségét vagy az előrehozott választások kiírását támogatják-e. Időközben Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter lett az MSZP hivatalos kormányfőjelöltje - ezt Kiss Péter kancelláriaminiszter, az MSZP alelnöke közölte újságírókkal. Bajnai Gordon a média képviselőinek csak annyit válaszolt, "még korai lenne bármit mondani", majd bement az egyeztetésre.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.