2002. március 22. 11:00

X. Magyar Innovációs Nagydíj mai eredményhirdetésén a Mol Rt. "Maradékfeldolgozás komplex megvalósítása a Mol Rt. Dunai Finomítójában" című pályázata a Környezetvédelmi Minisztérium vegyipar, és környezetvédelem szakterületén díjazásban részesült - áll a társaság közleményében.

X. Magyar Innovációs Nagydíj mai eredményhirdetésén a Mol Rt. "Maradékfeldolgozás komplex megvalósítása a Mol Rt. Dunai Finomítójában" című pályázata a Környezetvédelmi Minisztérium vegyipar, és környezetvédelem szakterületén díjazásban részesült - áll a társaság közleményében.

A maradékfeldolgozás alapüzeme a Késleltetett Kokszoló üzem, melynek beindításával javul az ország levegőminőségi állapota, csökken a térség környezetterhelése, és nő a százhalombattai Dunai Finomító működésének gazdaságossága.

Az új technológia alkalmazásával évente 22 ezer tonna kéntől és 170 tonna nehézfémtől szabadul meg környezetünk, ezzel csökkentve térségünk környezetterhelését. A projekt megvalósításával egyidejűleg a jövőben kevesebb kőolaj szükségesebb azonos mennyiségű motorhajtóanyag előállításához. Így a több 10 milliárdos beruházás többleteredményt is jelent a Mol Rt. számára.

A Mol Rt. a kőolaj feldolgozás hatékonyságának növelése érdekében fejlesztette ki az üzemet, amely az utóbbi évek legnagyobb környezetvédelmi beruházása. A késleltetett kokszoló eljárás az erőművekben eddig nehéz
fűtőolajként eltüzelt kőolajipari desztillációs maradékok átalakítására szolgál, melyekből értékes motorhajtó anyagokat állít elő, míg melléktermékként gazdaságosan és környezetbarát módon felhasználható petrolkoksz képződik.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.