2002. április 2. 11:00

Tapasztalataink szerint a szervezetek nem egységesen értelmezik az integrált minőségirányítás fogalmát, illetve némi bizonytalansággal közelítenek a témához. Vannak szervezetek, ahol integrált minőségirányítási rendszer alatt azt értik, amelyben a működésre vonatkozó szabályrendszer (eljárások, utasítások, stb.) valamennyi követelményt tartalmazzák, integrálják.

Többek között ezek azok a kérdések, amelyekkel napi munkájuk során a szerzők is szembesültek. Nyilvánvaló, hogy nem a "bölcsek kövét", az egyedüli és üdvözítő választ keressük, hanem azokat a lehetséges megközelítési módokat, módszereket, praktikákat, amelyek szisztematikus alkalmazásával felrázhatjuk csipkerózsika-álmából az érintetteket.

Manapság megfigyelhető tendencia, hogy a vállalatok szervezeti palettájáról eltűnőben van a marketing szakterület, aminek oka abban keresendő, hogy a korszerű képzésben részesülők ma már az iskolapadban elsajátítják a marketing ismereteket, és az életben természetes módon képviselik a marketingalapú gondolkodást. Szinte biztosak vagyunk abban, hogy a minőségüggyel is valami hasonló fog történni. Idővel a minőségalapú gondolkodás is a szakemberek alapműveltségének részévé fog válni - és ez lesz a minőségirányítás igazi integrációja.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.