2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

2007-ben a Nestlé Csoport globális szén-dioxid-kibocsátását 16 százalékkal, míg összes vízkivételét 28 százalékkal csökkentette a tíz évvel ezelőtti szinthez képest, áll a vállalat márciusban kiadott, Creating Shared Value („Közös értékteremtés”) című nemzetközi jelentésében.

A több mint 100 millió forint értékű fejlesztéseknek köszönhetően a Nestlé magyarországi gyáraiban is jelentős eredményeket ért el a vízmegtakarítás, a hulladékgazdálkodás és az energia-megtakarítás terén, áll a társaság közleményében.

A Nestlé Hungária Szerencsen kakaó- és kávétermékeket, Diósgyőrben csokoládéfigurákat, Bükön állateledelt, Kékkúton pedig ásványvizet gyárt. Szerencsen és Diósgyőrben a Nestlé az esővíz gyűjtésével, a klímarendszer vizének újrafelhasználásával és a csatornarendszer korszerűsítésével érte el, hogy a két gyár a tonnánkénti termeléshez 20 százalékkal kevesebb vizet használt fel 2007-ben, mint két évvel korábban. A Büki gyár vízfogyasztása az elmúlt két évben mintegy 15 százalékkal csökkent, míg a kékkúti üzem is minden évben további 5 százalékkal csökkenti vízfelhasználását.

„A közös értékteremtés a Nestlé számára azt jelenti, hogy a termelés növekedését a társadalom hosszú távú fejlődését szem előtt tartva kell elérni. Ehhez az szükséges, hogy a fejlesztések ne pusztán a gyártókapacitás növelését, hanem az energiatakarékos és környezetbarát működést is szolgálják” mondta el Aldo Siegrist, a Nestlé Hungária Kft ügyvezető igazgatója.

„A Nestlé magyarországi gyárai szelektíven gyűjtik a hulladékot, emellett a termékekhez felhasznált csomagolóanyagok mennyiségét évről évre csökkentjük” – mondta az ügyvezető igazgató. A büki gyárban az energiafelhasználás a tonnánkénti termeléshez viszonyítva 7 százalékkal, Kékkúton 5 százalékkal, a szerencsi és diósgyőri gyárakban pedig két év alatt 34 százalékkal csökkent.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!