<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

2007-ben a Nestlé Csoport globális szén-dioxid-kibocsátását 16 százalékkal, míg összes vízkivételét 28 százalékkal csökkentette a tíz évvel ezelőtti szinthez képest, áll a vállalat márciusban kiadott, Creating Shared Value („Közös értékteremtés”) című nemzetközi jelentésében.

A több mint 100 millió forint értékű fejlesztéseknek köszönhetően a Nestlé magyarországi gyáraiban is jelentős eredményeket ért el a vízmegtakarítás, a hulladékgazdálkodás és az energia-megtakarítás terén, áll a társaság közleményében.

A Nestlé Hungária Szerencsen kakaó- és kávétermékeket, Diósgyőrben csokoládéfigurákat, Bükön állateledelt, Kékkúton pedig ásványvizet gyárt. Szerencsen és Diósgyőrben a Nestlé az esővíz gyűjtésével, a klímarendszer vizének újrafelhasználásával és a csatornarendszer korszerűsítésével érte el, hogy a két gyár a tonnánkénti termeléshez 20 százalékkal kevesebb vizet használt fel 2007-ben, mint két évvel korábban. A Büki gyár vízfogyasztása az elmúlt két évben mintegy 15 százalékkal csökkent, míg a kékkúti üzem is minden évben további 5 százalékkal csökkenti vízfelhasználását.

„A közös értékteremtés a Nestlé számára azt jelenti, hogy a termelés növekedését a társadalom hosszú távú fejlődését szem előtt tartva kell elérni. Ehhez az szükséges, hogy a fejlesztések ne pusztán a gyártókapacitás növelését, hanem az energiatakarékos és környezetbarát működést is szolgálják” mondta el Aldo Siegrist, a Nestlé Hungária Kft ügyvezető igazgatója.

„A Nestlé magyarországi gyárai szelektíven gyűjtik a hulladékot, emellett a termékekhez felhasznált csomagolóanyagok mennyiségét évről évre csökkentjük” – mondta az ügyvezető igazgató. A büki gyárban az energiafelhasználás a tonnánkénti termeléshez viszonyítva 7 százalékkal, Kékkúton 5 százalékkal, a szerencsi és diósgyőri gyárakban pedig két év alatt 34 százalékkal csökkent.

Menedzsment Fórum