2002. március 26. 11:00

A nagy élelmiszerbotrányok eddig elkerülték Magyarországot, de ez nem jelenti, hogy ne kellene fokozott figyelemmel kísérni az élelmiszerbiztonságot.

Arra a kérdésre, hogy a magyar élelmiszerek mennyire felelnek meg az uniós elvárásoknak, úgy fogalmazott: ez egyre kisebb a kifogásolható áruk aránya.

Németh Antal, az FVM állategészségügyi és élelmiszerellenőrzési főosztályának vezetője, országos főállatorvos úgy fogalmazott: Magyarországon az élelmiszerbiztonsági helyzet sok tekintetben jobb, mint Nyugat-Európában, ám ez nem jelenti azt, hogy ne lenne teendő e területen. Elmondta: az importőrök számának növekedésével egyre jelentősebb feladat hárul az ellenőrző hatóságokra, pedig azok dolgozóinak létszáma az elmúlt években nem növekedett, inkább csökkent.

Fokozott feladatot jelent élelmiszerbiztonsági szempontból az ellenőrző hatóságok számára, hogy belátható időn belül Magyarország keleti határa lesz az unió határa, és ezért az ellenőrzéseket is meg kell majd szigorítani, és nagyobb jelentősége lesz a helyi származás és élelmiszerbiztonsági ellenőrzéseknek - tette hozzá a főállatorvos.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.