2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

gazdasági és közlekedési miniszter

1972. július 5-én született Budapesten. A Temesvári Pelbárt Ferences Gimnáziumban érettségizett Esztergomban, majd 1996-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán szerzett diplomát.

Szakmai pályafutását az informatikai iparban kezdte. 1996-tól az Elender Computer Kft. ügyvezető igazgatója, illetve 1998 februárjától az Elender Informatikai Rt. vezérigazgatója. 1999 szeptemberétől country menedzser a PSINet Magyarország cégnél, 2000 és 2002 között a PSINet Europe üzletfejlesztésért felelős alelnöke.

2000 júliusától a Webigen Rt. igazgatósági elnöke. 2002 októberétől ismét az Elender Üzleti Kommunikációs Rt. vezérigazgatója. 2004 júniusa és szeptembere között az Euroweb Internet Szolgáltató Rt. elnöke.

Eközben több egyéb funkciót is elvállalt. 2003 márciusától 2004 októberéig az Informatikai Vállalkozások Szövetségének (IVSZ) elnöke. 2003-tól miniszteri kinevezéséig a brüsszeli székhelyű EICTA (European ICT Association) elnökségi tagja, a Magyar "Indonéz Üzleti Tanács elnöke. 2004 augusztustól a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Technológiai Hivatal (NKTH) Egészségügyi Informatika Szakmai Kollégiumának tagja, 2004 szeptembertől az Informatikai Program Tanács elnöke. 2000-ben elnyerte az Informatikai Vállalkozások Szövetsége által alapított "Év Informatikai Menedzsere" díjat.

2004 októberében az SZDSZ támogatásával gazdasági és közlekedési miniszterré nevezték ki.

Nyelvtudás: angol felső-, német közép-, orosz és francia alapfok. Családi állapota: nős, egy gyermeke van (Bianka, 1995)

(Forrás: Gazdasági és Közlekedési Minisztérium)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!