A jelenleg 91 hazai McDonalds éttermet évi harmincezer tonna élelmiszerrel, csomagoló és működési segédanyaggal, tisztítószerekkel, promóciós termékekkel kiszolgáló vállalat évek óta a HACCP-rendszer szerint dolgozik, 2003-óta rendelkezik az ISO 14001 környezetvédelmi tanúsítással, fontosnak tartotta az ISO 22000 élelmiszerbiztonsági szabvány szerinti működést igazoló tanúsítvány megszerzését is.
A logisztikai szolgáltatást 2700 négyzetméteres raktárhelyiséggel és hetven fős személyzettel végzi a Hungarorak. Az évente csaknem 3,5 millió egységcsomag kiszállítása olyan speciális gépkocsikkal történik, amelyek a szállítás során egyidejűleg négy különböző hőmérsékleti igényt képesek biztosítani, áll a társaság közleményében.
Laczkó György, a DNV auditora a tanúsítvány átadásakor elmondta: "A Hungarorak működésének felülvizsgálatát a McDonalds követelmény-rendszerének ismeretében végeztük. A teljes minősítési folyamat - az árajánlatadástól a tanúsítás lezárásáig csaknem egy évet vett igénybe. A tanúsítást a Risk Based Certification (Kockázat Alapú Tanúsítás) alapelvei szerint, a Hungarorak legjelentősebb kockázatainak figyelembe vételével folytattuk le". Laczkó György hangsúlyozta, a McDonalds-szal való folyamatos együttműködés igen hatékonyan biztosítja az élelmiszerbiztonsági kockázat lehető legalacsonyabb szinten tartását.