<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A magyar villamosenergia rendszerirányító, a Mavir a 2009. évi teljesítésre kiírt árambeszerzési tenderének határidejét négy nappal meghosszabbította azért, hogy minél több érvényes ajánlat érkezzen be - derül ki a versenytárgyalás módosított dokumentumából.

Az augusztus 4-én kiírt beszerzési tenderen az ajánlat beadásának határideje az eredeti szeptember 1. helyett szeptember 5. Az elbírálás szeptember 6. és 18. között történik meg, az eredményhirdetés pedig szeptember 19-én lesz.

A Magyar Villamos Művek (MVM) csoporthoz tartozó Mavir tenderen szerzi be az ellátásbiztonságot szolgáló tartalékot, a magyar villamosenergia-rendszer biztonságos működéséhez szükséges szabályozási és hálózati veszteséget fedező kapacitásokat, illetve áramot.

A jogszabály szerint a pályázaton kötelező ajánlatot tenni azokkal az erőművi kapacitásokkal, amelyek a rendszer szabályozását biztosítják. Ezeknek a áramtermelőknek a döntő hányadát eddig lényegében az állami tulajdonú MVM kötötte le a hosszú távú megállapodásokkal (htm), így az MVM volt az ajánlattevő.

Miután az MVM 2009. január 1-jétől megszűntnek nyilvánította a Dunamenti Erőművel kötött htm-et, és várhatóan módosul a hasonló blokkokkal rendelkező AES Tisza Erőművel megkötött htm is, ezért a Dunamentinek kötelező, a tiszai erőműtársaságnak pedig célszerű önállóan indulnia a pályázaton.

Ha ezek az erőműtársaságok nem tesznek ajánlatot, akkor a Mavir a Magyar Energia Hivatalhoz (MEH) fordul, a hivatal pedig megteszi a szükséges lépéseket. Amennyiben a beérkezett ajánlatok nem elegendőek a megfelelő kapacitás biztosítására, akkor újabb tendert írnak ki.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.