2002. március 19. 11:00

Az átmeneti atomhulladék-tárolóépítési program első ütemének harmadik fázisa folyik jelenleg, ezzel az év végére 11 tárolókamra áll majd rendelkezésre.

Az átmeneti atomhulladék-tárolóépítési program első ütemének harmadik fázisa folyik jelenleg, ezzel az év végére 11 tárolókamra áll majd rendelkezésre. Jelenleg hét egység működik, amelyek egyenként 450 kiégett kazettát tudnak befogadni - közölte a Viággazdaság érdeklődésésre Maróthy László, az RHK Kht. ügyvezető igazgatója. Magyarországon 35-40 év múlva lesz szükség a nagy aktivitású radioaktív hulladékok végleges elhelyezésére szolgáló tárolóra. Szakemberek körében továbbra is a volt mecseki uránbánya térségében található speciális agyagréteg tűnik a legalkalmasabbnak, az RHK Kht.-nak azonban ma nincs pénze a kutatásra.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.