2002. március 19. 11:00

Az átmeneti atomhulladék-tárolóépítési program első ütemének harmadik fázisa folyik jelenleg, ezzel az év végére 11 tárolókamra áll majd rendelkezésre.

Az átmeneti atomhulladék-tárolóépítési program első ütemének harmadik fázisa folyik jelenleg, ezzel az év végére 11 tárolókamra áll majd rendelkezésre. Jelenleg hét egység működik, amelyek egyenként 450 kiégett kazettát tudnak befogadni - közölte a Viággazdaság érdeklődésésre Maróthy László, az RHK Kht. ügyvezető igazgatója. Magyarországon 35-40 év múlva lesz szükség a nagy aktivitású radioaktív hulladékok végleges elhelyezésére szolgáló tárolóra. Szakemberek körében továbbra is a volt mecseki uránbánya térségében található speciális agyagréteg tűnik a legalkalmasabbnak, az RHK Kht.-nak azonban ma nincs pénze a kutatásra.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.