A vendéglátás a turisztikai szolgáltatások egyik alapeleme. Hazánk étkei, kávéházai, cukrászdái és éttermei világhírűek voltak a második világháború előtt. Vendéglátóhelyekben ma sincs hiány, ám sokszor a színvonal nem megfelelő, különösen, hogy az EU-csatlakozás után a vendéglátóhelyek működésére vonatkozó szabályok szigorodtak - számolt be a Világgazdaság.
A gazdasági tárca által meghirdetett, pályázati úton elnyerhető támogatás célja a magyar vendéglátás jó hírének megőrzése a korszerű ételkészítési technológiák bevezetésének, modern műszaki eszközök beszerzésének és a turisztikai helyszíneken működő vendéglátóhelyek felújításának támogatása révén. A rendelkezésre álló keret 150 millió forint. Támogatási feltétel, hogy az összes foglalkoztatottak létszáma 250 főnél kevesebb és az éves nettó árbevétel legfeljebb négymilliárd forint, vagy a mérlegfőösszeg legfeljebb 2,7 milliárd forint legyen. Követelmény - írja a Világgazdaság.
Kapcsolódó anyagok
Nyártól ellenőrzik az éttermeket
Megosztja a kereskedőket az uniós kötelezettségek teljesítése
Az élelmiszerek biztonságát szavatoló rendszer
Segítség a vendéglátósoknak, az európai normákhoz való megfeleléshez
A gazdasági tárca 150 millió forintos kerettel hirdette meg vendéglátóhelyeken a HACCP rendszer bevezetéséhez kapcsolódó fejlesztéseket támogató pályázatát. Az elnyerhető összeg maximum ötmillió forint.