2001. november 13. 11:00

Sor került a 2001. évi IIASA-Shiba pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére, a Díjjal járó pénzjutalmak és a IIASA-SHIBA oklevelek átadására. Kálmán Albert, a GM osztályvezetője, a pályázatokat értékelő zsűri elnöke először néhány adattal jellemezte a 2001. évi pályázatot, ezután ismertette a Kuratórium határozatát.

BÉTHEL ALAPÍTVÁNY - Oklevél

Az Alapítvány a szociális szférában újszerű, prevenciós (megelőző) indíttatású projektet adaptált az angol gyakorlatból. A szervezeten belüli tevékenység mellett együttműködést vállal az ország többi településén működő, hasonló szemléletű szervezetekkel a program átadása-átvétele érdekében. Tanúsított minőségirányítási rendszerrel rendelkezik. Kulcsfontosságú erősségei közé tartozik a szociális érzékenység a szűkebb és tágabb környezet vonatkozásában, valamint a partneri kapcsolatok kiszélesítésének képessége hazai és nemzetközi szinten.

Közigazgatás, közszolgálat

MAGYARORSZÁGI TANÚSÍTOTT CÉGEK ISO 9000 FÓRUMA - Díj (megosztott)

A pályázó közszolgáltatási tevékenységet végző társadalmi szervezet. Céljainak és tevékenységeinek fő jellemzője a vevő/tagság központúság, a tagság érdekképviselete, szakmai fejlődése. Ehhez célspecifikus, újszerű módszereket kutat fel és alkalmaz. A rendszeres vevői/tagsági visszajelzések adják az alapot a továbbfejlődéshez. Saját tevékenységében kiterjedten alkalmazz a minőségügyi módszereket. Működésének 7 éve alatt jelentős fejlődést mutat, nőtt ismertsége, elismertsége, szakmai színvonala. A hazai minőségi élet meghatározó szereplője.

PÉCSI VÍZMŰ RT. (PÉCS) - Díj (megosztott)

Az Rt. a régió és Pécs innovatív, közszolgáltatási feladatokat ellátó, vevőorientált vállalkozása. Kiemelt feladatának tekinti a fenntartható fejlődés gyakorlatának követését és közvetítését. Fő céljai között szerepel a vevői/befektetői/dolgozói igények magas szintű kielégítése, a "szakma legjobbja" szint elérése. Erősségei közé tartozik a rendszerfejlesztés, az "egymástól tanulás" elvének követése, a külső és belső kommunikáció. A csoportmunkában a minőségfejlesztés számos, korszerű módszerét alkalmazza.

A Díjat nyertek pénzjutalmát, valamint a IIASA-SHIBA okleveleket Dr. Nagy Róza GM közigazgatási államtitkár asszony és Shoji Shiba professzor adta át. Ezt követően a díjazottak ismertették pályázatukat, majd Ray Stata úr, az Analog Devices elnök-vezérigazgatója (a díj amerikai támogatója) és Shiba professzor tartott nagy érdeklődéssel kísért előadást.

Shiba professzor az idei díjátadás alkalmából a IIASA-Shiba Díj érdekében kifejtett több mint egy évtizedes áldozatos és eredményes tevékenységéért IIASA-Shiba Különdíjban részesítette Haiman Péterné asszonyt, a QUALIPROD Kft. ügyvezető igazgatóját.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.