2010. július 5. 06:59

Egyelőre nem vizsgálja újra a Magyar Energia Hivatal (MEH) az egyik hazai gázszolgáltató cég, az Emfesz tavalyi eladását, pedig erre vonatkozó jogerős döntést hozott korábban a Fővárosi Bíróság - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.

A lap azt írta, nem kizárt, hogy mégsem kell megismételnie a MEH-nek a hazai gázpiac csaknem ötödét lefedő Emfesz Kft. tavalyi tulajdonosváltását jóváhagyó eljárását.

Az Emfeszt annak ügyvezetője, Góczi István egy 2004-ben keltezett felhatalmazás alapján adata el mindössze egyetlen dollárért a svájci bejegyzésű RosGas-nak úgy, hogy az előző tulajdonos, a Cipruson bejegyzett Mabofi ahhoz nem járult hozzá. Ennek ellenére a MEH egy nap alatt jóváhagyta az ügyletet - olvasható a lapban.

A Mabofi keresetet nyújtott be emiatt a Fővárosi Bírósághoz, amely az idén május 5-én másodfokon, jogerősen is hatályon kívül helyezte a MEH korábbi jóváhagyását, és új eljárás lefolytatására kötelezte az energiahivatalt. Az Emfesz azonban fellebbezett ez ellen az ítélet ellen a Legfelsőbb Bíróságnál. Ezt figyelembe véve a MEH az új határozat megszületéséig felfüggesztette az adásvétel engedélyezésének megismétlését.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.