3p

Az új kormányrendelet akár visszamenőleg is alkalmazható.

A Magyar Közlönyben csütörtök éjszaka megjelent friss kormányrendelet értelmében a munkáltató, azaz a köznevelés keretében működő oktatási intézmény a közalkalmazotti vagy munkavállalói jogviszonyban foglalkoztatottat

nemcsak 15 napon belül, hanem akár az augusztus elsejéig tartó időszakban bármikor elbocsáthatja rendkívüli felmondással,

ha az kötelezettségét szándékosan vagy jelentős mértékben megszegi. Ennek érdekében a rendelet a Munka törvénykönyvének, illetve a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvénynek az eltérő alkalmazását lehetővé teszi. A péntektől hatályos, Orbán Viktor miniszterelnök által jegyzett jogszabály visszamenőleg is alkalmazható, ha a tudomásszerzéstől számított 15 nap még nem telt el.

A jogszabályi hierarchia felülírására

az ukrán háború miatt kihirdetett veszélyhelyzeti törvény

ad lehetőséget a kormánynak.

Elég lesz a tanév végén kirúgni a tanárt? Fotó: Depositphotos
Elég lesz a tanév végén kirúgni a tanárt? Fotó: Depositphotos

A rendelet indokolása így szól:

„A köznevelésben a gyermekek, tanulók tanuláshoz való joga az első. Minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy a köznevelési intézményben megkapja a törvények által előírt oktatást, nevelést. Az állam feladata, hogy a gyermekek tanuláshoz való jogát érvényesítse és biztosítsa az oktatás-nevelés zavartalanságát.

Magyarországon a jogszerűen tervezett és végrehajtott – előre bejelentett, elégséges szolgáltatást biztosító – sztrájk és a munkaidőn kívül szervezett demonstráció a véleménynyilvánítás elfogadott, következmények nélküli formái.

Egyes köznevelési intézményekben azonban jelenséggé vált a politikai célú és nem törvényesen szervezett munkabeszüntetés, amely a gyermekek tanuláshoz való jogát sérti.

Az a közalkalmazott (pedagógus), aki a véleménynyilvánítás törvénytelen formáját választja, a rendkívüli felmentésének alapját teremti meg. A munkáltató a jelenleg hatályos jogszabály alapján is rendkívüli felmondásra jogosult abban az esetben, ha a pedagógus kötelezettségét szándékosan vagy jelentős mértékben megszegi.

A rendeletmódosítás nagyobb mozgásteret teremt a munkáltató számára a köznevelési intézmények zavartalan működése, a gyermekek oktatásának biztosítása érdekében.  A módosítás az eddiginél több időt és mérlegelési lehetőséget ad a munkáltató számára a rendkívüli felmondásra, illetve arra, hogy annak gyakorlásától eltekintsen. Ez azt jelenti, hogy a munkáltató dönthet úgy is, hogy az oktatás zavartalansága érdekében nem azonnal él a rendkívüli felmondással, vagy akár nem is él vele.

A módosítás egyben a munkavállalónak is lehetőséget ad arra, hogy a tanév végéig tanítsa a rá bízott gyerekeket.”

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!