2p

Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja szerint ha nem lesz megállapodás, január 31-én - ahogy tavaly és tavalyelőtt is -, pedagógussztrájk lesz.

Nincs olyan pedagógus ma Magyarországon, aki ne tarthatná a markát, hogy fizessék ki legalább három évre visszamenőleg – az elévülési időn belül – az összes olyan helyettesítést, amit négy napon belül rendeltek el – erről Nagy Erzsébet beszélt a KlikkTV Szempontok című műsorában

A PDSZ országos választmányának tagja azt is elárulta, hogy Budapesten kettő és Pécsett legalább egy, országosan pedig nagyjából négy-öt próbaper várható,

amit azért indítanak, mert egy BM-utasítás alapján, azoknak a pedagógusoknak, akiknek november 30-án megszűnt a jogviszonyuk, csak az utolsó munkahelyen számítják a jogviszonyban töltött időt, áthelyezés esetén, azt még figyelembe veszik, ha így kerültek az utolsó munkahelyre. A szakszervezetek azonban azt állapították meg a státusztörvényből, hogy a jogosító idő az összes jogviszonyban töltött időre vonatkozik.

Nagy Erzsébet, a PDSZ képviselője szerint lesz sztrájk. Fotó: Facebook/PDSZ
Nagy Erzsébet, a PDSZ képviselője szerint lesz sztrájk. Fotó: Facebook/PDSZ

A másik akciójuk, a túlmunka, ami Nagy Erzsébet szerint a létező összes pedagógust érinti. Ebben az ügyben már nyolc-tíz jogerős ítéletük van. 

A PDSZ tagja úgy gondolja, lesz sztrájk. „Ha nem lesz megállapodás, úgy tervezzük a másik szakszervezettel együtt, hogy közeleg egy tulajdonképpen bicentenárium, január 31-e, amikor is először indítottunk két évvel ezelőtt egy figyelmeztető sztrájkot, aztán tavaly volt egy sztrájknapunk, és ezen a napon kezdtek el sztrájkolni a szakképzésben dolgozók is, tehát akkor valószínűleg erre a napra rá fogunk építeni egy sztrájknapot” – fogalmazott. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!