<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Szeged környéki iskolákban írt alá 663 pedagógus közös nyilatkozatot.

„A leghatározottabban elítéljük a hatalom megfélemlítési módszereit, amivel az oktatásügy jobbá tételéért harcoló kollégáinkat büntetik, megalázó módon fenyegetik, méltatlanul elbocsátják!” – olvasható abban a nyilatkozatban, melyet 23 szegedi, hódmezővásárhelyi, bordányi, domaszéki és szentesi iskolából eddig összesen 663 pedagógus írt alá, de várják még a további csatlakozókat.

A hvg írásából az is kiderül, hogy ma élőláncot rendeznek Szegeden, a jövő héten pedig az országos sztrájkhoz is csatlakoznak az aláírók. A nyilatkozatban az is szerepel, hogy ha bármelyik kollégájukat retorziók érik a kiállásáért, akkor egységesen lépnek fel mellettük, és sztrájkba lépnek.

„Kijelentjük, hogy itt helyben, Szegeden és környékén nem tűrjük, hogy bárkit meghurcoljanak, ha a jelenlegi oktatáspolitikával szemben jogosan és határozottan fellép. Amennyiben ez megtörténne, a nyilvánosság minden rendelkezésünkre álló erejével fogjuk megvédeni kollégáinkat, legyen az óvodai, iskolai, gimnáziumi vagy a szakképzésben dolgozó munkatársunk! Egységesen állunk ki egymásért!”

- szól a nyilatkozat, amelyhez további csatlakozókat is várnak.