TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az év végi összesítések során mindig tanulságos szembesülni azzal, melyik befektetési forma hozta a legnagyobb profitot.

Az elemzések egyik legérdekesebb része, amikor visszatekintünk pár hónapot vagy egy évet, és megnézzük, mit jósoltak akkor a kereskedők a jövőre. Ebben az évben a nagy kedvenc az egész éven át jellemző és tipikus medve piaci (vagyis esésre való) várakozás volt. 2014 ennek ellenére egész jó év lett és tovább tartott a már öt éve aktív bika rally.

A 2014-es index hozamok:

  • S&P 500 +12,55%
  • Dow Jones +8,48%
  • Nasdaq +14,39%

A mögöttünk hagyott évben is a részvény volt a legjobb befektetés és el kellett felejteni, annak, aki pénzt akart keresni az aranyat és az ingatlant, a két tipikus kisbefeketetők által imádott terméket. 2014 elején volt egy felmérés a kisbefektetők között, mit gondolnak, mi lesz 2014 legjobb befektetése. Ebben az évben egész jól tippelték meg, hogy a részvénypiac adhatja a legjobb hozamot, hisz 2013-ban nagyon jó évük volt a piacoknak, így optimistán várták 2014-et és igazuk lett.

Nem bíztak a nyersanyagokban és az aranyban és megint csak igazuk lett, mert a nyersanyagok ebben az évben a kávét kivéve a legnagyobb esésüket könyvelték el évtizedek óta. Úgy tűnik az aranyláz is kimúlt három év folyamatos esése után.

A kisbefektetők nagyon pesszimisták voltak a kötvényekkel kapcsolatban, pedig ezek is elég jól teljesített végül. Ebben a csapkodó és volatilis részvénypiacban ha tényleg bevásároltak akkor szép hozamot érhettek el. De egy kicsit félek, hogy az év folyamán kétszer megtapasztalt közel 10 százalékos esés az amerikai indexekben, a háziasszonyokat végül kapitulációra kényszerítette, ahogy általában lenni szokott megremegett a kezük, és nem tartották a részvényeket.

Forrás: ortonmanagement.com

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.