3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Régen indult ilyen rosszul az év a tőzsdéken, masszív esést láthatunk. Természetesen ilyenkor felerősödnek azok a hangok, amelyek az újabb világvégét sugallják.

De vajon tényleg valami tragikusra kell készülni? Nem hinném. Ez nem egy "tökéletes vihar" a piacokon, és nem a világ vége. Persze mindenki szebb rajtot várt 2015-re, ezzel szemben az S&P 500 már az ötödik napja esik. Az amerikai indexek a 2008-as válság óta ilyen rosszul még nem kezdték az évet. Az S&P 500 leghosszabb eső szériáját produkálja 2013 decembere óta, már több mint 4 százalékot veszített a december 29-i csúcshoz képest.

Az elmúlt öt nap statisztikája:
Dow - 3.40%
Nasdaq - 3.86%
S&P 500 -3.72%

Kedd újra a rekord alacsony értékek napja volt: indexek, olaj, euró-dollár, kötvényhozamok. A német kötvényhozamok 15 százalékkal estek, a hozamok most 0,44 százalékon (!) állnak. A befektetők most a defenzív termékeket keresik és "risk-off" üzemmódba kapcsoltak.

Technikailag a Dow Jones "hulló kés" formációt mutat és ilyenkor még óvatosabbnak kell lenni. Meg kell várni, hogy megálljon az esése és egy kitörési, break-out pontot mutasson. Ez jelenleg 17750 szint körül van, ez alatt a tartomány alatt nem kell csinálni semmit, csak várni kell az ellenállási szint átvitelére, az úgynevezett pivotal pointra. E nélkül, csak piros-fekete kaszinó minden pozíció felvétel, mert a piacok még simán tovább eshetnek.

Forrás: ortonmanagement.com

Jogi nyilatkozat:

A Menedzsment Fórum (mfor.hu) honlapján szereplő adatok, információk, elméleti és gyakorlati elemezések, kommentárok, előadások és egyéb írások (a továbbiakban együttesen: „Honlaptartalom”) tájékoztató céllal készülnek, azok befektetési ajánlást nem tartalmaznak, és így nem valósítanak meg a befektetési vállalkozásokról és árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi 138. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési elemzést vagy befektetési tanácsadást.

A Menedzsment Fórum (mfor.hu) nem befektetési vállalkozás, amely kiegészítő tevékenysége körében befektetési elemezéseket készít, vagy befektetési tanácsadást nyújt az ügyfelei részére. A Menedzsment Fórum (mfor.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a Menedzsment Fórum (mfor.hu) függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Menedzsment Fórum (mfor.hu) honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

A Menedzsment Fórum (mfor.hu) honlaptartalma a szerzők magánvéleményét tükrözi.
Tovább a jogi nyilatkozatra

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!