2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Statisztikailag kimutatható, hogy a jó januárt általában az év hátralevő részében is emelkedés követi. 2015 azonban nem indult jól az amerikai piacokon.

Az úgynevezett “január hatás szerint”, ha a piacok ebben a hónapban zöldben zárnak, akkor az év hátralévő részében is pozítivan fognak teljesíteni. Ez a hüvelykujj szabály meglehetősen biztosan jelzi előre a piac várható mozgását. A statisztikák szerint, ha január pozitív akkor az év 84 százalékos valószínűséggel szintén pozitív lesz. 1979 óta az S&P 500 átlagos januári növekedése 1,14 százalék volt.

Ez az év egyelőre nem indult jól. A konvencióval szemben, ami azt mondja a piacok az első napokban jól teljesítenek az S&P 500 és a Dow is az elmúlt három hónap legnagyobb esését szenvedte el hétfőn. Ez nem az a 2015-ös kezdet, amire a befektetők számítottak. Három faktor okozta a piaci szembeszelet az erősödő dollár, az 50 dollár alá eső kőolaj és a nagy volatilitás.
Tegnapi piaci adatok:
SP500 -1.81%
Dow -1.86%
Nasdaq -1.56%

A hétfői veszteségek elég nagyok lettek. Az S&P 500 az elmúlt öt napban 3,4 százalékot esett, erre 13 hónapja nem volt példa, és az első negatív Mikulás rally-t produkálta 2007 óta az amerikai mid-cap index.

Mi fog történni most? Az biztos hogy óvatosnak kell lenni, mert az ilyen rossz hangulat nem múlik el egy-két nap alatt. A kérdés az, hogy hol érdemes, vagy érdemes-e egyáltalán megvenni ezeket a mélypontokat vagy nem.

Forrás: ortonmanagement.com

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!