2008. december 17. 13:34

Összesen 4,7 milliárd forintos uniós és fővárosi támogatásból újul meg a városligeti műjégpálya és az ahhoz kapcsolódó épületegyüttes 2010 végére - közölte Demszky Gábor főpolgármester szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Felújítják a műjégpálya épületét, amelyhez új szárnyat is építenek, továbbá felújítják a jégpályát és kialakítanak egy turisztikai központot. Megújul a csónakázótó, valamint vízi színpadot és mobil szoborkiállítást hoznak létre.

A beruházástól azt várják, hogy a felújított épületegyüttes otthont adhat majd nemzetközi sporteseményeknek, korcsolya-világbajnokságoknak.

A 2006-ban megkezdődött rekonstrukciót, amelynek első ütemében egymilliárd forintért a műjégpálya hűtőgépezetét, az épület egyes homlokzati elemeit és a világítást újították fel, ez év novemberében kiemelt projektté nyilvánította a kormány - mondta a főpolgármester.

Először a jégpálya, majd a főépület teljes körű és korhű felújítására kerül sor összesen 4,7 milliárd forintért, amelyből 3,2 milliárdot az unió, a fennmaradó összeget a főváros finanszíroz. Az erről szóló támogatási szerződést már aláírták.

Demszky Gábor szerint a műemléki épületegyüttes, valamint a korcsolyapálya felújítása hozzájárul Budapest turisztikai vonzerejének növeléséhez. Az előzetes számítások alapján a látogatók száma 380 ezerről 460-500 ezerre nő, és 23 új munkahely is létesül.

Varju László, a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára elmondta: fontosnak tartja, hogy az idén hozott döntések alapján jövőre már valóságos megrendeléseik legyenek a hazai vállalkozóknak ezekben a válságos időkben. Mint mondta, a jövő év elejétől 1800 milliárd forint értékű állami megrendelés érhető majd el, amelyből - megfogalmazása szerint - a rendszerváltás utáni új Magyarország épül fel.

Steiner Pál, a Közép-Magyarországi Fejlesztési Tanács elnöke szerint a fejlesztés hozzájárul nemcsak Budapest, hanem a környező települések fejlődéséhez is. Azt is elmondta, hogy az idén a közép-magyarországi régióban 120 milliárd forintnak megfelelő uniós fejlesztésre került sor.

MTI/Menedzsment Fórum 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.