2008. december 8. 08:29

A külföldi és belföldi vendégek által kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma 2008 első tíz hónapjában egy százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.

Az idén az  első tíz hónapban 3,096 millió külföldi vendég 8,946 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma két százalékkal emelkedett, miközben a vendégéjszakák száma két százalékkal csökkent 2007 azonos időszakához képest.

Az időszak folyamán a kereskedelmi szálláshelyek 3,579 millió belföldi vendéget és 8,787 millió belföldivendég-éjszakát regisztráltak. A vendégek száma három százalékkal emelkedett, míg a vendégéjszakáké nem változott.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.