2004. augusztus 10. 15:01

Az állásinterjúk éppen elég idegtépőek tudnak lenni anélkül is, hogy bárki trükkös kérdésekkel próbálna minket két vállra fektetni. A szakemberek szerint rendkívül fontos, hogy soha ne feledjük, miről is szól egy interjú! A képességeink értékeléséről, hogy valóban alkalmasak vagyunk-e az áhított munkára.

Hol szeretne tartani 5 év múlva

Nehéz jósolni, de nem is ezt kívánja tőlünk a munkáltató, pusztán azt szeretné tudni, hogy vannak-e elérendő céljaink. Szeretne róla meggyőződni, hogy számíthat ránk, s hogy valóban képes-e azt nyújtani a számunkra, amit szeretnénk. Óvakodjunk a konkrét pozíció megjelölésétől, helyette képességeket említsünk, s hogy milyen területen szeretnénk felelősséget vállalni.Mennyi a jelenlegi fizetése és mennyit szeretne kapni

Amikor jelenlegi fizetésünkről beszélünk, az egész csomagról beszélünk, beleértve az egyéb juttatásokat is, az autót, lakáskölcsönt, bónuszokat. Ne próbálkozzunk azzal, jóval a fizetésünk feletti összeget említünk, hiszen ez gyorsan ellenőrizhető. Nézzünk utána fejvadászcégeknél, más munkahelyeken, hogy hasonló munkakörben ugyanezen a területen mennyit keresnek.

(Menedzsment Fórum)

Kapcsolódó anyagok
Gyanús a személyeskedés az állásinterjún
Nyerő lehet a megfelelő viselkedés az állásinterjún
Az állásinterjúk sötét oldala

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.