TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Öt vasutas szakszervezet levélben szólította fel a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetét (VDSZSZ) csütörtökön, hogy a MÁV-Start Zrt.-nél foglalkoztatott munkavállalók érdekében írja alá a személyszállító vasúti cég kollektív szerződésének módosítását.

A VDSZSZ elnökének írt levelet a Vasutasok Szakszervezete (VDSZ), a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ), a Pályavasúti Dolgozók Szakszervezete (PVDSZ), a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ), a Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége (VFSZSZ) írta alá.

Simon Dezső, a Vasutasok Szakszervezet (VSZ) elnöke elmondta: a kollektív szerződés módosítás lényege, hogy a heti munkaidőt a jelenlegi 37-ről 38-ra növelnék, mint az korábban, a szerződés lejárta előtt volt. A munkaidő heti 38 óra növelése a MÁV-Startnál 3,5-4 százalékkal több bérfejlesztést jelentene a dolgozóknak az idei évre, amit azért nem tudnak megkapni, mert az idei bérfejlesztést heti 37 órára vetítették, így 2,9-3,4 százalék béremelés volt.

A VSZ elnöke elmondta, ha a MÁV-Startnál nem növelik a kollektív szerződésben a heti munkaidőt 38 órára, akkor az ott dolgozók hátrányba kerülnek a MÁV Zrt., a MÁV-Trakció és a MÁV-Gépészet dolgozóival szemben, ahol a kollektív szerződésben már a növekedett a heti munkaidő. Simon Dezső szerint ha a VDSZSZ is aláírná a MÁV-Startnál a kollektív szerződés módosítását, az még nem érintené a VDSZSZ sztrájkköveteléseit.

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke elmondta, a levelet még nem látta, de a problémát tavaly december óta ismerik. A VDSZSZ akkor lenne hajlandó tárgyalni, illetve megállapodni MÁV-Startnál a 38 órás munkahét bevezetéséről a 37 helyett, ha ehhez a munkáltató a 6,9 százalék mellé, a plusz egy óra emeléséért további négy százalékos bérfejlesztést adna januárig visszamenőleg, ami 10,9 százalékos béremelést jelentene.

Bárány Balázs utalt arra, hogy a MÁV-Startnál a munkáltató által egyoldalúan végrehajtott idei bérfejlesztése 2,9-3,4 százalékos volt, ami szerinte megszegése a négy évre szóló megállapodásnak, továbbá zsarolás, hogy a vasutasok érdeke ellen cselekedjen a szakszervezet és lemondjon egy óra bérfejlesztésről.

A VDSZSZ alelnöke jelezte: a levelet aláíró öt szakszervezetből egyedül a Vasutasok Szakszervezete jogosult kollektív szerződést aláírni a MÁV-Startnál, mint reprezentatív szakszervezet, a többiek csak a munkáltatónak akarnak kedvezni a levél aláírásával.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.