2008. december 8. 15:29

A közeli országokból történő beutazások és a belföldi turizmus élénkítésével akarják pótolni a bevételkiesést, amelyet a távoli országokból érkező vendégek számának várható csökkenése okozhat a pénzügyi-gazdasági válság hatására - mondta Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója hétfőn sajtótájékoztatón Győrött.

A társaság rendezvényén a nyugat-dunántúli turisztikai régió szempontjából kiemelten fontos német, osztrák és olasz küldő piacok képviselői ismertették a legfontosabb piaci trendeket, s az azokban rejlő lehetőségeket.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón a vezérigazgató hangoztatta: Európa-szerte, s így Magyarországon is sokszínű kínálattal, különféle kedvezményekkel ösztönzik a lakosságot arra, hogy a saját országukban töltsék el pihenőidejüket, s ott költsék szabadságukra szánt pénzüket.

A kínálat szélesítésével törekednek arra, hogy az európai tendenciával szemben Magyarországon ne csökkenjen a vendégéjszakák száma. Októberben 10 százalékkal volt több belföldi vendégéjszaka, mint az előző év azonos időszakában - közölte a vezérigazgató.

A nyugat-dunántúli régió helyzetéről Tama István regionális igazgató elmondta: a külföldiek számára a gyógyturizmus a legvonzóbb terület, de sokan élnek a kerékpáros turizmus adta lehetőségekkel a Fertő-tó és a Duna mentén. A szakember szerint a térség jó esélyt kínál egyebek mellett madármegfigyelésre, lepkefotózásra az ökoturizmus iránt érdeklődőknek.  A kulturális turizmust pedig minden bizonnyal felpezsdítik 2009-ben a Haydn emlékév fertődi és soproni programjai.

A nyugat-dunántúli régió tavaly több mint nyolc százalékkal növelte a vendégéjszakák számát az előző évihez képest, egyebek között azzal, hogy különféle attrakciókkal elérte: az őszi, téli, tavaszi időszak is felértékelődött a turizmus számára.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.