<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Stílusosan és kényelmesen.

Kis alapterületű lakásokban is megoldható egy kis tervezéssel, hogy mindenkinek jusson saját rész, ahova visszavonulhat egy kicsit. Ahhoz, hogy ezt megvalósítsuk, nem kell barikádokra és zsúfoltságra gondolnunk, hiszen némi előzetes átgondolással kényelmesen kivitelezhető a stílusos és praktikus otthon.

Ha gyerekekkel együtt lakunk, akkor a legtöbbször az elsődleges az ő kényelmüknek, a rendezett életterüknek kialakítása, de amikor ehhez nincsenek üres négyzetméterekben mérhető lehetőségeink, akkor jön a tanakodás. A közös életteret, ami a kisebb lakások esetében a nappali és a konyha, próbáljuk úgy kialakítani, hogy az gyerekek igényeit is vegye figyelembe, de ne kizárólag azokat. Mivel a konyhában kisebb korban még viszonylag keveset tevékenykednek, fókuszáljunk a nappalira.

A berendezéskor a család szokásainak megfelelően rendezzük a bútorokat, a fókuszba, középpontba az a tárgy kerüljön, amivel a legtöbben szeretjük az időt múlatni, társasjátékozó családoknál álljon egy dohányzóasztal középen, ahol elfér a játék, míg a filmrajongóknál kerüljön középre a televízió. Ne szorítsuk össze az ülőfelületeket, hagyjunk szabadon egy kis részt, ahol a szőnyeg lehetőséget nyújt a gyerekeknek a kényelmes játékra. Ez praktikus megoldás, hiszen könnyen el tudunk pakolni róla, a kisebbek nyugodtan ülhetnek a földön, ráadásul szem előtt is vannak.

Nagyon divatos népszerű megoldás a textilek rétegezése, így akár még egy gyerek szőnyeg is kerülhet a nappaliba, amit kinevezhetünk a gyerek saját birodalmának. De természetesen ugyanígy fontos a felnőttek számára is biztosítani a szeparált teret, alakítsunk ki egy-egy pihenősarkot, dolgozórészt. Zenerajongók egy fotellel és a lejátszóval, fülhallgatóval vonulhatnak kicsit félre, míg a térelválasztók segítségével akár külön kis kuckókat is kialakíthatunk.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.