Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Pásztor András Pásztor András

A járványhelyzet nagyon nehéz helyzetbe hozta az embereket, családokat, cégeket, és természetesen a kormányokat is. Nem vitatva, hogy a magyar kormánynak járványügyben olyan helyzetben kell helytállnia, amire egy évszázada nem volt példa, és a legtöbbször csak a rossz és a még rosszabb lehetőségek közül kell választania, de ezzel a mostani felemás döntésével a még rosszabb mellett döntött a kabinet. "Sipítozó" háromgyerekes szülőként az iskolákat egyáltalán nem nyitnám meg, mert sem alsóban, sem az óvodákban nem adottak még a biztonságos nyitás feltételei. Már ha az emberéletek megmentését tekintjük a legfontosabb célunknak és nem a választások megnyerését. Jegyzet.

Szerkesztőségünk két tagja pro és kontra fejti ki véleményét a szerdán bejelentett iskolai nyitással kapcsolatban. Szülőként mindketten érintettek, gyermekeik közül -, ha addig nem lesz újabb változás - hétfőtől lesz aki visszatér az iskolapadba, míg olyan is akad, aki otthon próbálja elsajátítani a tananyagot.

Sok igazság van kollégám jegyzetében, így én is azt gondolom, hogy a kormány elsősorban közvélemény-kutatásokra alapozva hoz döntéseket a járvánnyal kapcsolatban, vagyis hajlik, mint a nád, ahogy a többségi vélemény szele fúj, átgondolt és előre precízen bemutatott - ad absurdum: megvitatott - stratégia helyett szélkakasként fordul arra, amerre a többség akaratát érzékeli-méri (erre majd még visszatérünk). Ám, abban már nem értünk egyet, hogy pontosan milyen (köz)véleményre figyel oda Orbán Viktor.

Kollégám szerint csak a "sipítozó" szülők hangját halotta meg a kormányfő, ám ez nem így van. Most hagyjuk is a jelző pejoratív, sértő jellegét (mintha azok a szülők felelőtlenül csak panaszkodnának, mintha semmi se lenne jó nekik, és ne lenne valós alapja aggodalmuknak), koncentráljunk inkább a döntésre, és hogy ez valójában mennyire teljesíti az aggódó szülők óhaját (nem mintha ez kívánságműsor lenne, persze, de azért választópolgárok vagyunk mi is).

Ezek a szülők ugyanis nem azt tartják legfontosabb különbségnek, hogy gyerekük felsős, gimnazista vagy ovis, esetleg alsós, hanem azt, hogy az oltások csak a 2. fázis beadása után nagyjából egy héttel teszik védetté az oltottakat, így a tanárokat és a szülőket is.

A tanárok soron kívüli oltása április elsején kezdődött, és a Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdai levele szerint a köznevelésben dolgozók négyötöde kapta meg eddig az első oltást, a másodikra pedig még nemigen kerülhetett sor, hiszen a Pfizer vakcináinak beadása között 21 napnak kell eltelnie

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.