<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
6p


			
		
		


		
		

Talán már karácsonykor megnyit a kormányfő lányának első üzlete, egy környezettudatos bababolt. Megnéztem a helyszínt és sok kérdésem támadt. Jegyzet.

Mitévő legyen az ember egy olyan simogatóan meleg délelőtt, mint amilyenek még megadatnak ezekben a napokban. Felkerekedik és hegyvidéki túrára indul, ami valójában a budai Hegyvidék aljára visz. Nem kell sietni, errefelé senki sem teszi, még a terepjárók és cabriók is visszafogják magukat, motorzajuk szinte nincs is, de ez nem csoda: villany hajtja mindet, mint azt a hófehér luxus cabriót, amelyik majdnem elütött, amint célba vettem a Hegyvidék Bevásárlóközpont egyik bejáratát.

Környezettudatos lesz a bababolt, ezt ígérik (fotó: pixabay.com)Környezettudatos lesz a bababolt, ezt ígérik (fotó: pixabay.com)

Kormánya és divatos napszemüvege mögül kedves, ötvenes hölgy mosolygott rám, majd szó nélkül tovább hajtott és kikötötte járgányát. Makulátlan, hófehér nadrágján egyetlen ráncot sem láttam, amikor kiszállt. Ő sem sietett, de arra nagyon ügyelt, hogy kis házi kedvence ne szaladjon túl messze. Hogy néz az ki, hogy egy barátnői csevelyre jövet terelgetni kell? Végül eltűnt az egyik kávázó teraszának buja növényzete mögött, így nem láthattam, kivel is találkozik. Csak azt hallottam, hogy „Szervusz, drágám, de jól nézel ki!”

Valójában nem sajnáltam, ilyesmi közönségre számítottam így késő délelőtt. De végül is nem ezért jöttem. Orbán Ráhel bababoltját kerestem – valahol ebben a nem túl nagy épületben, amit tévedés lenne plázának hívni, maradjunk az üzletközpontnál.

Előzőleg csak azt lehetett kideríteni egy rövid Linked-In bejegyzésből, hogy egy nálunk eddig sohanemvolt bababolt-kategória fogad majd, az úgynevezett concept store. Olyasmi ez, mint egy megtervezett mintabolt, ami több, mint egy helyiség, ahol árulnak valamit. Talán tematikus üzletnek is nevezhetném, vagy egyetlen, éppen trendi irányzatot bemutató boltnak. Az biztos, hogy a gazdasági ismeretekkel is felvértezett Orbán Ráhel is tudja: a marketing egyik alapszabálya szerint nem árut, hanem érzést, itt pedig életérzést kell eladni.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.