4p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Beszóltam a Facebookon rovatunkban a magunk mögött hagyott hét legérdekesebb, legtöbb vitát vagy érzelmet kiváltó kommentjeiből szemezgetünk. 

Olvasóinkat ezúttal egy oktatásügyi téma hozta leginkább lázba: történt ugyanis, hogy a Belügyminisztérium nagy titokban szervezte meg a pedagógusi minőségértékelés pilotját. Bár az ötlet kezdettől fogva óriási ellenállást váltott ki, a kormány figyelmen kívül hagyta az érintettek tiltakozását, és megkezdte a rendszer tesztelését tavasszal, 35-40 meg nem nevezett köznevelési intézményben - az eredmény viszont feltehetőleg nem az lett, amit vártak, hiszen minden igazgató a maximálishoz közeli pontszámot adott beosztottjainak. 

De mit szóltak mindehhez az olvasóink?

Ági szerint:

A tantestületeken belül mindig volt verseny. Ha nem volt hivatalos akkor is. Akik versenyre vitték a tanulókat, vagy plusz programokat szerveztek majdnem mindig részesültek elismerésben. Igaz olyan is előfordult, hogy a házastárs pozícióját díjazták. Az is felmerült az egyik munkahelyemen, hogy akinek a férje jól keres, az ne dolgozzon, mert elveszi a helyet mások elől. Szerencsére a többség nem támogatta.

János véleménye:

Lehetne kezdeni a tesztelést a politikai szektorban a civil szférából kinevezett igazgató értékelési szempontjai alapján!

Erzsébet meglátása:

Nagyszerű, végre van valami pozitívum is, és legfőképpen a legjobb az, hogy nem sikerült egy - egy közösséget összeugrasztani.

Györgyné:

Vajon ha bevezetnénk a minisztériumokban a státusz törvényt, hányan kapnának maximális pontszámot? Szerintem a többség a minimális pontszámot sem kapná meg. Vezessék be a státusztörvényt legelőször is Pintér minisztériumában, persze a minisztert se hagyják ki.

Szilvia:

Pintér inkább a gyorshajtással és az alvilággal foglalkozzon, mert az utóbbihoz különösen ért és ne rontsa tovább az oktatás helyzetét, hiszen a tudáshoz neki semmi köze nincsen!!

Márta:

Nálunk évek óta van ez az értékelés évvégén. A kérdőívet a dolgozó jelenlétében kell kitölteni és aláíratni. Még véleményezhetjük is, ha akarjuk. Eü. Nevetünk rajta. Nem utáljuk egymást! Ez valószínűleg nem tetszetős Pintéréknél.

Erzsébet:

Ezt a fajta értékelést talán be lehetne vezetni a parlamenti képviselőknél. Ott azért lenne pár egyén, aki egy fillért sem kapna.

Bernadett:

Le a kalappal az ilyen igazgatók előtt! Nekem sajnos volt olyan kollégám és főnököm, aki szolgalelkűen végrehajtotta az előírásokat, tekintet nélül a körülményekre. Csak a rosszat akarták meglátni.

Tiborné:

Elég kínos...

Egy tantestületen belül a kollégákat versenyeztetni, összeugrasztani, több, mint vérlázító!

Nincs két egyforma osztály, nincs két egyforma létszám - azon belül a gyerekek képessége, tudása -, nincs két egyforma óra, nincs két egyforma tantárgy, tantárgyon belül két egyforma haladási ütem... Nem egyforma a délelőtt és a délután.

Mindent, de mindent az adott "gyerekanyag", az aktuális tananyag, az aktuális időszak, az aktuális iskolai, vezetői, tudásbeli elvárások, teljesítések határoznak meg.

Ez nem szalagmunka reggel 6-tól délután 2-ig, amikor megszólal a műszak végét jelző csengő.

Orsolya:

Ugyanazzal az oszd meg és uralkodj módszerrel akart(j)ák a pedagógusokat is megosztani, amivel a társadalmat már sikerült. Remélem marad a "j" zárójelben!

Judit:

A szakképzésben viszont a legtöbb igazgatóknak térdig lógott a nyelve a nagy igyekezetében, hogy megfeleljen az elvárásoknak!

Ön is hozzászólna?

Az adott bejegyzést itt találja meg a Facebook oldalunkonHa inkább más témában mondaná el véleményét, olvasói levelét szívesen fogadjuk az [email protected] e-mail címen.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!