1p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

1956 örök aktualitását mi sem bizonyítja jobban, minthogy az ukrajnai háborúval kapcsolatban maga Orbán Viktor miniszterelnök is számtalan alkalommal érintette az események magyar vonatkozásait, vont párhuzamot a két, időben távol eső történés között. A legismertebb ezek közül, melyben a mártír miniszterelnökhöz, Nagy Imréhez hasonlította a korábban egyértelműen ellenségként kezelt Zelenszkij ukrán elnököt, vagy amikor párhuzamot vont az orosz hadsereg bucsai és az ’56-os budapesti, a szovjet hadsereg által elkövetett vérengzés között. Videóriportunkban arra kértük Eörsi László történészt, a korszak avatott szakértőjét, hogy helyezze a valóság mérlegére a kijelentéseket, és a napi aktualitások esetlegességeit lehántva, vázoljon fel valamiféle távlatos, ugyanakkor a mai kor számára is érvényes képet a korabeli történésekről. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!