2p

Facebook-videóban magyarázta el a helyzetet.

Szijjártó Péter New York-ból jelentkezett be facebook-oldalán, hogy megnyugtassa a magyar polgárokat, akik azért aggódhatnak, mert Oroszország bejelentette, hogy Lengyelország és Bulgária felé megszűnteti a gázszállítást. Szijjártó kifejtette: a hír úgy pontos, hogy a Bulgáriának szánt mennyiséget Oroszország nem szállítja, de Bulgárián keresztül Szerbia és Magyarország felé a szállítás zavartalan. A Gazprom más-más céggel áll szerződésben, mondta. „A Magyar Földgázszállító Zrt. tájékoztatása szerint is Kiskundorozsmánál a szerződés és a tervek szerint történik a gázszállítás Magyarország irányába.” Vagyis Szijjártó Péter mindenkit megnyugtatott, hogy a bolgár gázszállítás leállása nem jelenti a magyar gázszállítás megszűnését.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Gazprom új fizetési módra tér át, amikor is a Gazprom Export rubelben kéri a gáz árát, „azonban sikerült találni olyan megoldást, ami alapján mi euróban tudjuk elutalni a gáz árát a Gazprom banknál létesített számlánkra, azt a Gazprom Bank átváltja rubelre és ennek a rubelnek a továbbutalása történik majd a Gazprom Export nevű cég számára”, fejtegette. Megjegyezte továbbá, hogy „szlovák barátaink” is így fognak fizetni a tegnapi hírek alapján.

Végül ismét kijelentette: a Magyarországra történő földgázszállítás szerződés szerint, ütemterv szerint és zavartalanul zajlik.

 

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!