3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Balaton jelenéről, jövőjéről, a tó által kínált üzleti lehetőségekről, turizmusról, vendéglátásról volt szó a Balaton Konferencia 2024 elnevezésű rendezvényen május 2-án, Veszprémben.

Balatoni vendéglátás, vendégvárás volt az egyik panelbeszélgetés témája, ahol azt hallottuk a tó körül élő és dolgozó, meghívott szakértők egyikétől, hogy a Balatonnak 12 hónapos desztinációnak kellene lennie, a szolgáltatóknak egész évben várniuk kellene a vendéget, mert csakis ez lehet az életben maradás, a sikeres továbblépés útja.

Volt azonban, aki kijelentette, már annak is örülne, ha két sikeres évszakot tudna realizálni tó körüli szolgáltatóként, mert úgy látja, tó körüli életről csak a főszezonban, június közepétől augusztus 20-áig beszélhetünk - számolt be a Klasszis Média Lapcsoporthoz tartozó Turizmus Online.

Étlap Balatonfüreden a kikötőben. A vendéglátóknak is fejlődniük kell
Étlap Balatonfüreden a kikötőben. A vendéglátóknak is fejlődniük kell
Fotó: Mfor/Mester Nándor

A tudósításból kiderült, Balatonfüred és Tihany az északi-parton az a két település, amely aránylag könnyű helyzetben van a többihez képest, mert itt egész évben egymást érik a rendezvények, programok, turistáknak szánt látnivalók. Füreden például az év 365 napjára tavaly 480 rendezvény esett – volt tehát miből válogatniuk az odaérkezőknek. Azt is megállapították egybehangzóan a beszélgetés résztvevői: „Csak és kizárólag a minőséget lehet eladni, bóvlit nem.”

Elhangzott még, közel 10 ezer vitorlás van a Balatonon, amelynek nagy részét ki sem veszik a tulajdonosaik télre, és ők nagyon is igénylik, hogy a téli hónapokban is a kikötői vendéglátóhelyek elérhetőek legyenek és minőséget kínáljanak. Valamint a vízi sportélet kapcsán megtudtuk, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a tóhoz érkező horgászok száma (halászatot folytatni a Balaton továbbra is, 2013. decembere óta tilos): egy évben már mintegy 100 ezer horgász dobja be a horgot, vagy evez ki a vízre pecázni. És más sportokkal ellentétben a horgászok fő szezonja a Balatonnál a tavasz és az ősz, akkor érkeznek a legtöbben versenyekre.

Vendéglátás oldalról pedig kiemelték a résztvevők – amit addig is sejtettünk -, hogy a vendég nem hülye, rossz minőségű reggelit például először és utoljára fogyaszt el egy adott szálláshelyen – oda többet nem megy vissza. Főként jó minőségű, helyi alapanyagokat keres, azt kell kínálnia reggelivel vagy félpanzióval ajánlott szállás esetén: helyi termelőktől érkezett tejet, tejterméket, mézet, dzsemet, felvágottféléket, húsalapanyagot - fűzte hozzá a szakmai portál.
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!