2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kellemes időszakon vannak túl az utazási irodák, év elejétől kezdve sokan foglalnak utakat a segítségükkel

Laptársunk, a Turizmus Online, Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) elnökével, az OTP Travel ügyvezetőjével beszélgetett arról, hogy 2023. egyelőre nagyon kellemes évnek az ágazat számára.

Molnár Judit szerint bár pontos adatok még nem elérhetőek, az ágazati képviselőkkel beszélgetve egyértelműen az rajzolódik ki, hogy a 2019-es turisztikai csúcsévhez közelít a szektor. Hozzátette, óriási a hazai lakosok körében az utazási kedv, és azt látják, olyanok is jelentkeztek idén utakra, akik tavaly még nem merték elhagyni Magyarország határait.

Miből fizetik az utazásokat?

Az arra vonatkozó kérdésre, hogy mégis hogyan finanszírozzák az utazásokat a vállalkozó magyarok, a szövetség elnöke elmondta, a tavalyi szja-visszatérítés mellett sokan évekig nem mertek nekivágni a világnak, ők tartalékolták az erre szánt összeget, azonban idén végre elköltik ezt. A szakember szerint mindezek mellett pedig minden irodának van egy olyan utasköre, akik mind a pandémia előtt, mind a világjárványt követően utazni szoktak – ők is elég nagy tábor, akik idén ismét az utazási irodákkal tartanak.

Elindulnak a turisták. Fotó: Depositphotos
Elindulnak a turisták. Fotó: Depositphotos

Mi várható az év hátralevő részében?

Molnár Judit szerint az már most látható, hogy az ügyfelek elkezdték foglalni az őszi és a téli utakat: biztatóan alakulnak a foglalások, van kereslet a későbbi időszakokra is.

Hozzátette, jellemző az idei évre, hogy nincsenek nagy számban last minute-akciók, és az utazni vágyók szembesültek azzal, hogy akkor járnak a legjobban, ha nem az utolsó pillanatokban foglalják le az utazásokat, hanem élnek az utazási irodák által ajánlott előfoglalási kedvezményekkel.

A szövetség elnöke ugyanakkor emlékeztetett, nem lehet kész tényként kijelenteni, hogy az elkövetkező időszak biztos jó lesz a szakmának, hiszen az elmúlt években láthatóvá vált, mennyire ki van szolgáltatva a külső tényezőknek: természeti csapásnak, háborús helyzetnek, járványveszélynek, terrorcselekménynek.

További részletek és érdekességek laptársunk, a Turizmus Online cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!