<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A magyar miniszterelnök történelmi győzelemről beszélt.

„Egyre jobban nézünk ki, talán még sohasem néztünk ki olyan jól, mint ma este” – kezdte első választási értékését Orbán Viktor a Bálna rendezvényközpont előtt felállított színpadon.

Magyarország miniszterelnöke elmondta, hatalmas győzelmet arattak, akkorát, hogy talán még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan. Mindenkinek köszönte, aki időt, energiát fektetett ebbe a győzelembe.

„Külön köszöntöm a ránk határon túlról figyelő magyarokat, köszönjük, hogy segítettek, mert így mi is tudunk majd segíteni rajtuk. Külön köszöntöm azokat, akik ma Kárpátalján magyarok. Azt üzenem nekik, ne féljenek, tartsanak ki, az anyaország velük van” – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor hozzátette, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy megszolgálják a bizalmat.

„Ez nem az okoskodás ideje, a boldogság estéje, engedjünk szabad folyást az érzelmeinknek. Nyertünk most is, amikor teljes volt az összeállás velünk szemben. Amit tudhatunk, az az, hogy ez a győzelem azt jelenti, hiába a taktika, ez az alkalom Magyarország győzelme, a szív győzelme. Van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak, Magyarország.”

Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó leadja szavazatát. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó leadja szavazatát. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor kifejtette, úgy sikerült történelmi győzelmet aratniuk, hogy most kellett a legnagyobb ellenszéllel szemben küzdeniük, hiszen összefogott a teljes hazai baloldal, a nemzetközi baloldal, a brüsszeli bürokrácia, a nemzetközi média és az ukrán elnök is. „Hiába a rengeteg pénz, a túlerő, ha összefogunk, nem lehet miket megállítani. Ha összefogunk, a legvastagabb falon is át fogunk menni” – mondta a magyar miniszterelnök.

 

„Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük Magyarország szabadságát, biztonságát és bár még nem ismerem az eredményeket, de remélem, megvédtük a családjainkat és a gyerekeinket is.”

A miniszterelnök kijelentette, nem csak ellenfeleik, barátaik is vannak, ezért jó szívvel gondolnak rájuk, többek között az amerikaiakra, az olaszokra, a lengyelekre, a szerbekre és az osztrákokra, ezt a győzelmet nekik is ajánlja. A világ láthatja, a kereszténydemokrata, a konzervatív polgári demokrata politika nem a múlt, hanem a jövő. „Az egész világ láthatta ma Budapesten, a magyarok szeretik a hazájukat” – mondta Orbán Viktor.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.