<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Kövesse velünk a választási eredmények alakulását folyamatosan frissülő hírfolyamunkban!

22:59 - Nyert a Fidesz

Orbán Viktor szerint hatalmas győzelmet arattak. A sajtótájékoztatóról készült beszámolónkat itt olvashatja.

Nagyon lendületben van a miniszterelnök, mondta Závecz Tibor a Parizánnak. Az lett volna az igazi gesztus, ha üzent volna azoknak a polgároknak, akik nem szavaztak rá, fejtette ki a Závecz Research vezetője. Závecz nem gondolja, hogy csak a rászavazók miniszterelnöke akarna lenni Orbán Viktor, de a harcos képe a karakterének a része, és nagyon meg akarják ünnepelni a kétharmadot. Nem értette viszont, hogy miért kellett olyan szervezeteket bántani, akik a választás után már talán nem számítanak a kormány számára ellenfélként.

„Nem hallottam Oroszország említését”, hívta fel a figyelmet Závecz Tibor. Nem sok jót vetít előre ez a beszéd, ha a kirekesztés a politika része lesz”.

22:41 - Már vannak ellenzéki körzetek

22:38 - Lázár nyert, Mellár fordít

Kiélezett küzdelemre lehetett számítani Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje és Lázár János egykori kancelláriaminiszter között, hiszen mindkettőjük számára politikai karrierjük a tét. Orbán Viktor korábban egyenesen azt mondta: a választás Lázár János választókerületében fog eldőlni. A párharc 11 százalékos Lázár-fölényt és országos átlagot meghaladó részvételi eredményt hozott.

Mellár Tamás pedig fordított a saját körzetében.

22:19 - Kazincbarcika eldőlt

Csatatér helyett sima Fidesz-győzelem készül Kazincbarcikán.

És Budapest XIV. kerületében is úgy tűnik, Hadházy Ákos kapja a szavazatok többségét.

Hadházy Ákos egyébként a Klasszis Klubunk vendége is volt márciusban:

22:19 - Újabb adatok a billegőkről

Budapest 14. számú választókerületében, a XVII. kerületben 80 százalékos feldolgozottság mellett a fideszes Dunai Mónikának 45 százaléka van, ellenzéki ellenfelének, Szilágyi Györgynek 43,44 százalék.
Budapest 13. számú választókerületében, a XVI. kerületben 71 százalékos feldolgozottság mellett Szatmáry Kristóf (Fidesz) 46,07 százalékkal rendelkezik, míg az ellenzéki Vajda Zoltán 43,83 százalékkal.

22:04 - Vezet az ellenzék a II. kerületben

A II. kerületben Tordai Bence vezet. A budapesti 4. választókerületben (ez a II. kerület egy részét jelenti, ahol mintegy 72 ezren szavazhatnak) a fideszes Dr. Gór Csaba és ez egyesült ellenzék jelöltje, a párbeszédes Tordai Bence küzdött meg az országgyűlési képviselői helyért. 17,72 százalékos feldolgozottság mellett Tordai Bence hozta a megszámolt szavazatok 52 százalékát, míg Gór Csaba hajszállal 40 százalék alatt jár.

Jász-Nagykun-Szolnok 1-es - billegő - körzete eldőlni látszik, 60 százalékos feldolgozottságnál Kállai Mária, a régi motoros kormánypárti 48,59 százalékon áll, fő ellenzéki ellenfele Sziráki Pál 37,24 százalékot szerzett eddig.

22:02 - Két billegő körzet már eldőlni látszik

Orosházán és Pakson is fideszes győzelem körvonalazódik. Kisvárdán pedig újrázni tud Seszták Miklós.

21:43 - Hadházy Ákos magabiztosan vezet, Steinmetz Ádám vesztésre áll

Budapest 14. kerületében Hadházy Ákos eddig meggyőző 52 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP-s Borbély Ádámmal szemben. Itt 2018-ban az MSZP-s Tóth Csaba 47,23 százalékkal nyert a Fidesz-KDNP-s Dr. Jelen Tamással szemben.

70 százalékos feldolgozottságnál Marcaliban Móring József Fidesz-KDNP-s jelölt 59 százalékkal vezet az ellenzéki Steinmetz Ádámmal szemben, aki 33 százalékon áll.

21:39 - Özönlenek az adatok

A 45,77 százalékon álló Hoppál Pétert, az FIDESZ-KDNP Baranya megyei 2. választókörzetében 39,36 százalékos feldolgozottságnál még simán behozhatja az ellenzék jelöltje, Dr. Szakács László (40,30 százalék) .

Érden még minden lehet: Aradszki András (Fidesz) és Bősz Anett fej-fej mellett van (44,87 illetve 43,58) százalék, a feldolgozottság 34 százalék. Harmadik Csott Károly (Mi Hazánk, 5 százalék), majd Ignáth Kitti következik (MKKP, 3,3 százalék).

Jász-Nagykun  4-es: Herczeg Zsolt meggyőző fölényben az ellenzéki Csányi Tamással szemben, 61 százalékos feldolg, 53:35 arányban

21:26 - Pécsen szoros a verseny

Baranya megye 1. választókörzetében 28,09 százalékos feldolgozottságnál fej-fej mellett halad Kővári János (43,07 százalék), az FIDESZ-KDNP jelöltje és Dr. Mellár Tamás (42,54 százalék), az ellenzék jelöltje.

Budapest 1. számú választókerületében, amely a 9. kerületet is magában foglalja, a jelenlegi, csaknem 10 százalékosan feldolgozott adatok alapján, Csárdi Antal, az ellenzék jelöltje 48,14 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP-s Böröcz László előtt. A 2018-as választáson Csárdi Antal 48,73 százalékkal nyert Hollik Isván előtt, aki 41,81 százalékot szerzett. A 8. kerületben, amely billegő körzetnek számít, Jámbor András, ellenzéki jelölt 48,7 százalékkal a 41,40 százalékon álló Sára Botond előtt áll. Dúró Dóra 4,93 százalékot hoz jelen pillanatban.

21:20 - Vezet Orosz Anna, Varga városában húz a Fidesz

Veszprém harmadik számú választókerületében Dr. Navracsics Tibor (Fidesz, 49 százalék) vezet Rig Lajos (egyesült ellenzék, 46 százalék) előtt, 43 százalékos feldolgozottságnál. A harmadik a Kétfarkú Kutyapárt jelöltje, Sándor Balázs (2 százalék).

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 1-es számú szavazókerületében 61,25 százalékos feldolgozottságnál szoros a verseny. Jelenleg a térség országgyűlési képviselője, dr. Szabó Tünde vezet 45,42 százalékkal az ellenzéki összefogás jelöltje, Lengyel Máté, aki 41,84 százalékon áll.

Jász-Nagykun-Szolnok megye 3. számú választókörzetét (melynek központja Karcag, Varga Mihály pénzügyminiszter városa) 51 százalékos feldolgozottság mellett magasan vezeti a fideszes F. Kovács Sándor: a megszámolt szavazatok 65 százaléka az övé, míg az ellenzéki összefogás jelöltje, Dr. Lukács László György 28 százalékon áll.

Orosz Anna, az ellenzék jelöltje 26,92 százalékos feldolgozottságnál 50,81 százalékkal vezet Budapest legnagyobb kerületében, a XI.-ben Dr. Simicskó István, a FIDESZ-KDNP jelöltje előtt (41,54 százalék)

21:13 - Érkeznek az eredmények

Alacsony feldolgozottság mellett toronymagasan vezet a Fidesz-KDNP, a parlamenti patkóban jelen állás szerint megvan a kétharmados többsége. Első körben a kisebb települések adatait tudják összesíteni. Ez alapján viszonylag magas feldolgozottság mellett a jelek szerint Marcaliban az Újpest eladásában is segédkező - legalábbis a sajtóban nyilatkozó - Móring József 61,32 százalékon áll Steinmetz Ádámmal szemben 58,82 százalékos feldolgozottság mellett.

21:08 - Megjöttek a végleges részvételi adatok

A 19 órás adatok szerint 67,46 százaléka vett részt a szavazáson a választásra jogosultaknak. Budapesten 72,94 százalékos volt a részvétel a végleges, este 7 órás adatok szerint, A legnagyobb arányban a 3. választókerületben (XII. kerület és II. kerület egy része, 81,63 százalék), a legkisebb arányban az 5. választókerületben (VII. kerület, 65,75) járultak az urnákhoz a szavazók.

21:01 - Besült a voksturizmus?

Térképen ábrázoltuk, hogy változtak a részvételi arányok a 2018-as választáshoz képest. Jól látszik, a kelet-magyarország körzetek jócskán elmaradtak a négy évvel ezelőttihez képest.

20:40 - Áprilisi ifjakon múlik a választás?

Fekete-Győr András a Momentum volt miniszterelnökjelöltje: az eddigi részvételi arány nem rossz, de 2018-ban egyszer már félreértelmeztük ezt, nem szeretnénk még egyszer. De azt hallom, sokkal több volt a fiatal választó, ezek az április ifjak talán bele tudnak szólni a választásokba. Hiszek a koalícióban, összefogásra szükség van, bárcsak ennél nagyobb lenne az országban, de Magyarország jövője is ez. A miniszterelnök kommunistázós posztja irányt tévesztett, és hosszú volt az út az ide, holnap pedig egyből megkezdenénk az Európai Unióval az egyeztetést a több millió eurós támogatással kapcsolatban.
(via ATV)

20:36 - Dömötör Csaba: nem feltétlenül lesz megszorítás

Dömötör Csaba államtitkár elmondta a Partizánnak és a 24.hu-nak, hogy az ellenzék már a háború első napjaiban azt közölte, hogy fegyvereket és katonákat küldenének Ukrajnába, vissza kell csak nézni a nyilatkozatokat, ebből nyilvánvaló a szándékuk. Miután a baloldali pártok és Zelenszkij nyíltan beszélnek a kommunikációjukról, a kapcsolatuk sem titok többé. Emellett Magyarország erőn felül teljesít a bajbajutottak megsegítésében, szeretné, hogy ezt viszont ismerjék el.

A megszorításokkal kapcsolatban elmondta, hogy a járvány alatt is sokan jövendöltek megszorításokat, de a kormány bebizonyította, hogy nehéz időszakban is tudtak gazdasági növekedést produkálni, a 7 százalék az uniós átlag fölött van. Így továbbra is munkahelymegőrző, bérnövelő politikát szeretnének folytatni. Amennyiben a Fidesz nyer, minden intézkedést szeretnének tartani: mivel az elmúlt évek megmutatták, hogy nem feltétlenül jönnek megszorítások, most sem biztos, hogy lesznek, szerinte tudjuk tartani a mostani irányt.

A V4-ekkel kapcsolatban említette, hogy az együttműködés nagyon fontos, a tárgyalásos út a jövőben is célravezető lesz, de mindenkinek azt hangsúlyozzák, hogy ebből a katonai konfliktusból szeretnének kimaradni. Arra, hogy most nem jöttek el a V4-ek, azt válaszolta, hogy „majd eljönnek máskor”.

20:26 - Éles a harc a II. kerületben

Az országos átlagnál jóval magasabb volt a részvétel Budapest 3. számú választókerületében (ez a XII. kerületet és a II. kerület egy részét jelenti), ahol a fideszes Dr. Fürjes Balázs és az egyesült ellenzék jelöltje, a momentumos Hajnal Miklós közt dől el valószínűleg a verseny.  Itt 18.30-ig a szavazásra jogosultak 78,25 százaléka járult az urnákhoz.

Kollégánkhoz egyébként 17 óra környékén becsengetett az egyesült ellenzék egyik aktivistája azt tudakolva, hogy volt-e már szavazni, a Lövőház utcában pedig már délelőtt megjelentek a szövetség aktivistái – azaz az utolsó pillanatban is próbálták megnyerni a szavazókat, a verseny ugyanis várhatóan kiélezett lesz.

20:09 - Előbb a választási szavazatokat számolják

A Nemzeti Választási Iroda elnöke a nemrég végetért sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 19 órakor bezártak a szavazóhelyiségek, de van, ahol 15 perces csúszással (pl. Dunakeszi) sikerült a zárás, mert olyan hosszú volt a sor. Azért voltak hosszabb sorok, mert megnőtt az adminisztrációs teher a szavazóknak és a munkatársaknak is.

Ismét elhangzott: előbb a választási szavazatokat számolják meg, utána a népszavazás voksait. Elkezdték számolni a korábban leadott levélszavazatokat is.

Az országos listás végeredményt majd április 22-én állapítják meg.  (via ATV)

19:53 - Befutott egy exit poll

Öt nyugati város, - Bécs, Berlin, München, Brüsszel, London - exit pool eredményei szerint vezet az ellenzék, de a szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy ezt nem szabad készpénznek venni, mert nem hivatalos információ.
(via ATV).

19:47 - Deutsch Tamás: Eddig háromszor nyertünk olimpiát világcsúccsal, meglátjuk, ma sikerül-e

Deutsch Tamás az ATV-ek elmondta, hogy örül a nagy részvételi aránynak. A rendszerváltás előtti időszakról beszélve kijelentette, hogy akkoriban éppen abban bíztak, ami most megvalósul, abban, hogy a szabad parlamenti választás a demokrácia ünnepe lesz, és ezt így fogják megélni a választópolgárok is. A nagy részvétel azt mutatja, hogy ez megtörténik, továbbá, hogy erős lesz a támogatottsága a kormánynak.

Deutsch Tamás kiemelte, hogy „most türelemmel kell viseltetnünk. Én persze abban bízom, hogy ez a magas részvétel 2018-hoz hasonlóan a mi bizakodó várakozásainkat fogják igazolni.”
Arra a kérdésre, hogy csalódottak lesznek-e a kétharmad hiányában, így válaszolt:

„Én soha nem gondolom, hogy egy olimpiai győzelem többet ér, ha valaki világcsúcsot is elér”. A lényeg a többség, "de nekünk háromszor sikerült úgy olimpiai győzelmet elérnünk úgy, hogy még világcsúcsot is hoztunk. Ha most is megtörténik, nagyon boldog leszek.”

19:43 - Hamarosan érkezhetnek az adatok

A Nemzeti Választási Iroda tájékoztatása szerint 15 perc múlva jöhetnek az adatok, ekkor zárulnak ugyanis az utolsó szavazókörök.

Az NVB elutasította Hadházy Ákos kérelmét. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Az NVB elutasította Hadházy Ákos kérelmét. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

19:39 - Az NVB nem vizsgálódik

Hadházy Ákos az Erdélyben talált, eldobott ellenzéki szavazatok ügyében a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult és kérte az eset kivizsgálását valamint azt, hogy a választás eredményébe a levélszavazatokat ne vegyék figyelembe. Az NVB azonban elutasította a kérelmet, mondván a választási eljárási törvény Románia területére nem terjed ki.

19:28 - A Fidesz köszönetet mondott

Gulyás Gergely köszönetet mondott mindenért egy gyors sajtótájékoztatón, megítélése szerint a technikai lebonyolítás jó volt.

„Várjuk a választás eredményeit, láttuk, hogy optimizmusra adnak okot az első adatok” – tette hozzá Gulyás Gergely.

A parlamenti választás a magyar demokrácia ünnepe volt ezen a napon is – mondta Semjén Zsolt. Hozzátette, örvendetes, hogy a népszavazáson is magas volt a részvétel, ez azt jelenti, az állampolgárok fontosnak tartották, hogy itt is kinyilvánítsák véleményüket, ami iránymutató lesz a kormány számára. Semjén Zsolt köszönetét fejezte ki a határokon kívüli magyaroknak, akik jóval nagyobb számban vettek részt a szavazáson mint négy évvdel ezelőtt. A miniszterelnök-helyettes kijelentette, ezért a napokban megalakuló Országgyűlés az összmagyarország parlamentje lesz, amelyben a határon túli magyarok politikai akarata is érvényesülni fog.

19:26 - Fél órával urnazárás előtt

A 18:30-as részvételi adatok alapján a választásra jogosultak 67,8 százaléka adta le a voksát. A fővárosban kiemelkedő az aktivitás, már több mint 72 százaléka szavazott a választásra jogosultaknak.