<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A közzétett dokumentumok szerint 2016-ban egy forintot se adott a zöld-fehér egyesületnek az állami lottótársaság. Legutóbb 2015-ben adtak pénzt a vízilabda és a jégkorong csapatot irányító társaságoknak.

A Szerencsejáték Zrt. a napokban tette közzé 2017 utolsó két hónapra vonatkozó támogatási listáját, ami szerint novemberben mindössze 28 millió forintot osztottak szét, decemberben viszont 460,5 milliót. Utóbbi nagyság nem lehet meglepetés, hiszen a korábbi évek tapasztalatai alapján rendre az év utolsó hónapjában csúcsodik ki a "jótékonykodási hajlandóság" az állami lottótársaságnál.

Az év utolsó két hónapjában a legnagyobb támogatást a Ferencvárosi Torna Club kapta, 100 millió forint plusz áfa nagyságban, vagyis bruttó 127 milliót. Ennél több pénzt egyetlen más cég, szervezet sem kapott a Szerencsejátéktól tavaly. A közvetlenül a zöld-fehér klub évek óta nem kapott pénzt a Szerencsejátéktól, legutóbb 2015-ben az FTC Waterpolo Sportszolgáltató Kft.-nek adtak 7 milliót, az FTC Icehockey Sportszolgáltató Kft.-nek pedig 11-et.

Ám nem a Fradi volt az egyetlen sporttevékenységet ellátó szervezet, melyet a Szerencsejáték támogatott tavaly. Egyrészt szponzorizációként 32,5 milliót adtak az MTK Budapest Labdarúgó Zrt.-nek még októberben, másrészt az év utolsó hónapjában több szervezet is kapott támogatást. 40 millió forintot kapott az 1. Futsal Club Veszprém, mely számára úgy tűnik, rendszeres bevételi forrás lehet a lottócég, hiszen 2016 decemberében is kiosztottak a klubnak 40 millió forintot. 15 millió jutott a Magyar Sí Szövetségnek, 2016-hoz hasonlóan 9-et kapott a Timi Team Sportinvest Kft. is, mely a teniszező, Babos Tímea édesapjának tulajdonában áll.

Bár nem sporttevékenységgel foglalkozik, mégis sportoló tulajdonában álló cég a KD Sport & Média Kft., Kozák Danuta cége 5 milliós támogatásban részesült decemberben.

A lottócég 6 milliót adott a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégai Kft-nek, 5-öt az Ameko Lovassport és Szabadidő Sport Egyesületnek.

2017-ben összesítésünk szerint 230,5 millió forintot juttatott a Szerencsejáték Zrt. sporttevékenységgel foglalkozó cégeknek és szervezeteknek, ami az egész év során elosztogatott 830,9 millió forint közel harmadát teszi ki.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.