<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A közzétett dokumentumok szerint 2016-ban egy forintot se adott a zöld-fehér egyesületnek az állami lottótársaság. Legutóbb 2015-ben adtak pénzt a vízilabda és a jégkorong csapatot irányító társaságoknak.

A Szerencsejáték Zrt. a napokban tette közzé 2017 utolsó két hónapra vonatkozó támogatási listáját, ami szerint novemberben mindössze 28 millió forintot osztottak szét, decemberben viszont 460,5 milliót. Utóbbi nagyság nem lehet meglepetés, hiszen a korábbi évek tapasztalatai alapján rendre az év utolsó hónapjában csúcsodik ki a "jótékonykodási hajlandóság" az állami lottótársaságnál.

Az év utolsó két hónapjában a legnagyobb támogatást a Ferencvárosi Torna Club kapta, 100 millió forint plusz áfa nagyságban, vagyis bruttó 127 milliót. Ennél több pénzt egyetlen más cég, szervezet sem kapott a Szerencsejátéktól tavaly. A közvetlenül a zöld-fehér klub évek óta nem kapott pénzt a Szerencsejátéktól, legutóbb 2015-ben az FTC Waterpolo Sportszolgáltató Kft.-nek adtak 7 milliót, az FTC Icehockey Sportszolgáltató Kft.-nek pedig 11-et.

Ám nem a Fradi volt az egyetlen sporttevékenységet ellátó szervezet, melyet a Szerencsejáték támogatott tavaly. Egyrészt szponzorizációként 32,5 milliót adtak az MTK Budapest Labdarúgó Zrt.-nek még októberben, másrészt az év utolsó hónapjában több szervezet is kapott támogatást. 40 millió forintot kapott az 1. Futsal Club Veszprém, mely számára úgy tűnik, rendszeres bevételi forrás lehet a lottócég, hiszen 2016 decemberében is kiosztottak a klubnak 40 millió forintot. 15 millió jutott a Magyar Sí Szövetségnek, 2016-hoz hasonlóan 9-et kapott a Timi Team Sportinvest Kft. is, mely a teniszező, Babos Tímea édesapjának tulajdonában áll.

Bár nem sporttevékenységgel foglalkozik, mégis sportoló tulajdonában álló cég a KD Sport & Média Kft., Kozák Danuta cége 5 milliós támogatásban részesült decemberben.

A lottócég 6 milliót adott a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégai Kft-nek, 5-öt az Ameko Lovassport és Szabadidő Sport Egyesületnek.

2017-ben összesítésünk szerint 230,5 millió forintot juttatott a Szerencsejáték Zrt. sporttevékenységgel foglalkozó cégeknek és szervezeteknek, ami az egész év során elosztogatott 830,9 millió forint közel harmadát teszi ki.

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.