3p

Az ablakok kiválasztása sok szempontból megfontolást igényel. Az energiahatékonyság, a zajcsökkentés mind-mind jelentős szempontok, amelyeket figyelembe kell venni. Az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak a 2 rétegű ablakok, amelyek jelentős előnyöket kínálnak a régi, egy réteggel üvegezett ablakokkal szemben. 

A Galaxy Nyílászárócentrum 2 rétegű ablakai ár-érték arányban kiváló választást jelentenek, hiszen már ezekkel is rengeteget spórolhatunk a fűtésszámlán, ennek ellenére mégsem kell olyan mélyre nyúlni a zsebben, mintha a háromrétegű társaikat választanánk.

Nézzük, mennyivel járunk jobban, ha lecseréljük régi ablakainkat!

A régi típusú gerébtokos ablakok egyetlen üvegrétegből állnak, így kevésbé hatékonyak a hőszigetelés és a zajszűrés terén. Hosszú távon ilyen energiaárak mellett tarthatatlanná válik az egyrétegű üveggel ellátott ablakok használata.

Mivel csak egyetlen üvegréteg védi az otthont a külső hőmérséklettől, a hőveszteség sokkal nagyobb, mint a többrétegű nyílászárók esetében. Télen ez magasabb fűtési költségeket okoz, nyáron pedig a forróság elleni védelem lesz drágább. Ezen túlmenően a szimpla ablakok kevésbé hatékonyak a zajcsökkentésben, amivel kellemetlenséget okoznak. 

Továbbá a műanyag ablakok tisztítása és karbantartása is sokkal egyszerűbb, mint a régi típusú többszárnyú fa társaiké.

Miben rejlik a 2 rétegű ablakok titka?

Nevükből adódóan két üvegrétegből állnak, amelyeket egy vékony légréteg választ el egymástól. Ez a légréteg kiváló hőszigetelő, mivel a levegő rossz hővezető, és így csökkenti a hőveszteséget. A két üvegréteg közötti tér gyakran argongázzal van kitöltve, ami még jobb hőszigetelést biztosít.

Egy ablakcsere manapság nem kis költség, azonban hosszú távon gyorsan megtérülhet a kiadás. A jobb hőszigetelés kevesebb energiát igényel a fűtéshez és a hűtéshez, ami alacsonyabb energiaköltségeket eredményez. 

Nem csak a kétrétegű üvegnek köszönhetők ezek az előnyök. A modern, műanyag hőszigetelt keret, a pontosan illeszkedő ablakszárnyak és kiváló tömítések mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy több energiát tudjunk megspórolni. 

A hangszigetelés is fontos tényező

Ha forgalmas utcában lakunk vagy hangosak a szomszédok, akkor a zajcsökkentés is lehet egy szempont. A két réteg közötti légrés és az argongáztöltet jelentősen csökkenti a külső zajok behatolását, ami nyugodtabb és kellemesebb belső környezetet biztosít.

A 2 rétegű ablakok jelentős előnyökkel rendelkeznek a szimpla ablakokkal szemben, különösen a hőszigetelés és a zajcsökkentés terén. Bár nem kis beruházás, de a hosszú távú energiamegtakarítások és a jobb életminőség révén mindenképpen előnyösek. Érdemes megfontolni az ablakcserét, hiszen már kétrétegű üvegezéssel is hatalmas változás érhető el. 
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!