<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az Auchan Magyarország Kft. a jelentős adóterhek, valamint a magas amortizáció miatt 7,6 milliárd forint veszteséggel zárta a tavalyi évet, ha azonban jövőre valóban megszűnik a válságadó, 2014-ben már pozitív eredményt könyvelhet el, nagy szerencsével pedig már 2013-ban megközelítheti ezt a célkitűzést - mondta Dominique Ducoux vezérigazgató hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Az árak mérséklése érdekében a vállalat tovább csökkentette a működési költségeket, például a csomagolóanyagokét 6, az energiaköltségeket 7 százalékkal sikerült visszaszorítani, de így sem sikerült a megnövekedett terheket - köztük a 4 milliárd forintnyi válságadót - kompenzálni - ismertette a vezérigazgató.

Az Auchan Magyarország tavaly 230 milliárd forintos, az előző évinél 2,3 százalékkal magasabb forgalmat ért el, ami néhány milliárd forinttal elmarad az eredeti célkitűzéstől, a forgalombővülés mértéke pedig 1,6 százalékkal alacsonyabb az éves inflációnál.

A vezérigazgató szerint nem fenyeget az a veszély, hogy a versenyhatóság nem engedélyezi a cég számára a Cora felvásárlását, mert nincsenek monopolhelyzetben, sőt még domináns pozícióban sem.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.