TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 24. 05:48

Alaposan megfogyatkozott a legolcsóbb autók mezőnye, jelenleg már csak hét típust lehet 2 milliónál olcsóbban, harmincat pedig 2,5 millió forintnál kevesebbért venni - írja a szerdai Népszabadság.

Míg 2006-ban még 4 millió forint volt az új autók átlagára, tavaly már megközelítette az 5 milliót, idén pedig már 5,7 millió forintra nőtt.

A mezőny legolcsóbb modelljeit a Renault és a Dacia kínálja: az új Thalia a kedvezményekkel, bónuszokkal akciósan már 1,59 millió forintért is elérhető, a Logan és Sandero ára 1,79 millió forint.

Az autószalonokban nem a készpénzt preferálják: jó néhány modellt csak akkor lehet a listaárnál olcsóbban, akciós áron megkapni, ha nem készpénzre, hanem a márkakereskedő által ajánlott finanszírozási formában vásárolják meg.

Egy másik cikkben arról ír alap, hogy a gyártók alátervezték idei darabszámaikat, ezért olykor fél évnél is többet kell várni a megrendelt új autóra.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.