2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Csaknem hétmilliárd forintos beruházással épít ki kétszintű integrált forgalomirányítási rendszert vonalain a GYSEV, a kivitelezési munkák már az elmúlt év végén megkezdődtek és a tervek szerint 2016 márciusáig tartanak - közölte a vasúttársaság szóvivője az MTI-vel pénteken.

Rázó László közleménye szerint a Szombathelyen és Csornán kialakított központi forgalomirányító rendszer látja majd el a vasúttársaság 35 távvezérelt állomásának irányítását. Ugyancsak a projekt részeként létesül forgalomirányító központ Sopronban, amelynek a feladata a vonalhálózat felső szintű üzemirányítása lesz, ezzel pedig hatékonyabbá válik a személyszállítás és a teherszállítás forgalomszervezése.

A fejlesztésnek köszönhetően a Sopron-Szombathely-Szentgotthárd, illetve a Győr-Sopron szakasz mellett központi forgalomirányítás lesz a Szombathely-Csorna-Rajka, valamint a Szombathely-Zalaszentiván vonalakon is.

A távvezérlés kiépítésének és központosításának a szakemberek szerint komoly előnye, hogy a vasútvonalak átbocsátó képessége növekszik, leegyszerűsödik a forgalomirányítás, így várhatóan csökken a késések száma is.

A közleményben szerint a 6 milliárd 970 millió forint összköltségvetésű projekt száz százalékos támogatottsági intenzitás mellett a Közlekedési Operatív Program (KÖZOP), valamint az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Progam (IKOP) forrásainak felhasználásával valósul meg. Hozzátette: a kivitelezési munkálatokat a Prolan-Savaria Konzorcium végzi, tagjai a Prolan Irányítástechnikai Zrt. valamint a Dunántúli Távközlési és Biztosítóberendezési Építő Kft.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!