2016. október 5. 12:43

Jelentős, 80 százalékos utasforgalom-bővüléssel számol Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a Ryanair a budapesti piacon öt éven belül - közölte Horváth Evelin marketing vezető szerdán Budapesten.

Az ír légi cégnek 15 százalékos részesedése van a ferihegyi utasforgalomból, 22 járatot közlekedtetnek. A jövő nyári menetrendben már East Midlands-be is indít a cég járatokat, amelyek heti háromszor közlekednek, illetve nyáron is üzemelni fog a berlini és nürnbergi járat is.

A 2017-es évre a Ryanair Budapesten 2,1 millió utast prognosztizál, 12 százalékkal többet, mint ebben az évben. A legutóbbi teljes évben, 2015-ben Budapesten 1,5 milliós forgalma volt a cégnek. Teljes hálózatán a Ryanair az elmúlt évben 10,6 millió utasa volt.

Ezeket a gépeket tesztelik Budapesten

Kérdésre válaszolva Matthias Wenk, marketing igazgató elmondta, továbbra is tárgyalnak a debreceni repülőtérrel, mivel a légitársaság szeretne a kelet-magyarországi régióból is járatokat indítani.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.