TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az M3 autópálya Nyíregyháza és 49. számú főút közti 34 kilométeres szakaszát 32 milliárd forintért a C-S-K-K 2009 konzorcium építheti meg, a konzorciumot a Colas Hungária Zrt. vezeti, a tagjai a Strabag Építő Zrt., a Közgép Zrt., valamint a Kelet-Út Kft. - jelentette be Galuska János a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási igazgatója pénteken Budapesten.

A hat ajánlattevő közül kettő adott be érvényes ajánlatot, második helyen a Porr Építési Kft. állt 32,6 milliárd forinttal. A nyertes konzorcium jövő év december 15-ig készül el a munkával, az autópálya Vásárosnaményig tartó folytatására jelenleg folyik a közbeszerzési eljárás.

A közbeszerzésen a Poprastav a.s., valamint a Bilfinger vezette konzorcium nem pótolta a kiíró által jelzett hiányt, míg a Hídépítő Zrt., lejárt érvényességű nyilatkozatot is beadott, a Vegyépszer vezette konzorcium pedig a megfelelő szakemberek meglétét nem igazolta.

Az autópálya nettó 32 milliárd forintos építési költségéből 85 százalék az uniós támogatás, a többi hazai forrás. Az utóbbi évek legolcsóbb autópályája lesz ez a szakasz, a NIF Zrt. 40 milliárd forint fölé becsülte a költségeket. Az olcsóbb ár azonban változatlan műszaki tartalmat takar - mondta Galuska János. A nyertes konzorciummal február elején köti meg a szerződést a fejlesztő.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.