2009. február 4. 13:39

A Sláger Rádió frekvenciájára cserélné a Kossuth adó hullámsáv-tartományát a Magyar Rádió (MR) - hangzott el az egyik, neve elhallgatását kérő tag közlése szerint a médiahatóság szerdai ülésén.

A felvetés újabb hetekkel tolhatja el a két országos kereskedelmi adó - a Sláger és a Danubius - frekvenciájának megpályáztatását - jegyezte meg az informátor az MTI-nek nyilatkozva.

Tájékoztatása szerint a pályázat kiírásával szerdai ülésükön érdemben nem foglalkoztak, mivel külföldi útja miatt nem volt jelen Majtényi László elnök.

"Nem kívánom cáfolni az értesülést" - mondta az MTI megkeresésére Such György, az MR elnöke, aki az információ szerint levélben jelezte a csere iránti igényüket a napokban az ORTT-nek.

A közrádió menedzsmentjének egyik, neve mellőzését kérve nyilatkozó tagja azt közölte, a Sláger koncessziójának lejárta utánra kért frekvenciacserével a mostani 74 helyett az ország területének 81 százalékát érnék el, ráadásul kevesebb adótoronnyal, azaz olcsóbban.

Heal Edinát, a Sláger Rádió vezérigazgatóját az MTI-nek egyelőre nem sikerült elérnie.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) a múlt héten, az egyik tag kezdeményezésére döntött úgy, hogy ismét napirendjére veszi a frekvenciapályáztatás ügyét; alig három hete még úgy határoztak, hogy félreteszik a témát addig, amíg az Alkotmánybíróság nem teszi közzé a tavaly decemberi médiatörvény-módosítás államfő által kért normakontrolljának eredményét.

A változtatás éppen a két frekvencia kérdését rendezte volna, pályázat nélkül újrázási lehetőséget adva a hatályos koncessziók tulajdonosainak.

MTI/Menedzsment Fórum