Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) aláírta a Vodafone Magyarország Zrt.-vel hétfőn a frekvenciák használatba vételéhez szükséges hatósági szerződést, a szolgáltató várhatóan még ezen a héten megkapja a hatóságtól a frekvenciakijelölést és a rádióengedélyt - közölte az NMHH az MTI-vel.

A szükséges hatósági okiratok birtokában a Vodafone rövid időn belül a maximális adatátviteli sebességet biztosítja majd teljes hálózatában.

A közlemény emlékeztet: az NMHH sikeresen lezárult frekvenciapályázatán a Vodafone a "C" és "G" csomagokat nyerte el 30,2 milliárd forintért a 800 megahertz (MHz) és 2600 megahertzes frekvenciasávban. A szolgáltató által elnyert "C" csomag egy 2x10 MHz széles duplex frekvenciablokkot tartalmaz, amelynek értékesítésével az NMHH egyik legfőbb célja volt, hogy növekedjenek az országban a mobil szélessávval ellátott területek.

A Vodafone vállalása szerint az összes magyarországi település 81,64 százalékát fedi le 3 éven belül az új frekvenciakészlet felhasználásával. A korábban elvégzett hálózatfejlesztéseknek, valamint a most megszerzett új kapacitásoknak köszönhetően nagyon rövid időn belül lehetősége lesz a Vodafone-nak a jelenleg is már 98,4 százalékos országos lefedettségű adathálózatán a szélessávú szolgáltatások további gyorsítására. A Vodafone a "G" csomagban 4 2x5 MHz-es duplex blokkot nyert el, így a teljes, 2600 MHz-es spektrum 40 százaléka jutott a cégnek, ezzel a területi lefedettségen túl a sűrűn lakott településeken belüli kapacitásnövekedést képes biztosítani.

A pályázaton értékesített frekvenciakészlet 31 százaléka jutott a Vodafone-nak és az országosan igénybe vett sávszélességét ezzel a szolgáltató 87 MHz-cel növelte.

A közlemény szerint az NMHH-nak kiemelten fontos, hogy lendületet adjon a mobil szélessávú szolgáltatások lefedettség- és kapacitásbővítésének és ezáltal ösztönözze a mobilpiaci versenyt is. Minél nagyobb a területi lefedettség és gyorsabb az adatforgalom, annál inkább biztosított a gazdaság digitális vérkeringése. Mindez a magyar fogyasztói közösségnek és a nemzetgazdaságnak is elemi érdeke, hiszen így gyorsabb lesz az elérhető fel- és letöltési sebesség: minden belföldi felhasználó számára biztosított lesz, hogy az információs társadalom részesévé váljon. A végső eredmény az, hogy az előfizetők lakhelytől függetlenül egyenlő eséllyel juthatnak hozzá a legkorszerűbb, versenyképes árú szélessávú szolgáltatásokhoz - írták.

A közlemény idézi Diego Massiddát, a Vodafone Magyarország Zrt. vezérigazgatóját, aki elmondta: a Vodafone a jelenleg is kiemelkedően nagy, 98,4 százalékos lefedettségű szélessávú mobilinternet hálózatán az új frekvenciák segítségével rövid időn belül tovább növeli a sebességet és a kapacitást. Az országban eddig közel 450 milliárd forintot befektető Vodafone eltökélt támogatója a Digitális Magyarország program megvalósításának, aminek fontos lépése, hogy a most lezárult frekvenciapályázat nyomán a legkorszerűbb mobilszolgáltatások az ország legnagyobb részén még nagyobb sebességgel és kapacitással legyenek elérhetőek. Ezek a lépések jelentősen javítják Magyarország versenyképességét - tette hozzá a vezérigazgató.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.