TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 3. 14:02

Az elmúlt évhez képest 53 százalékkal növeli árbevételét az Egerben működő, sebességváltókat gyártó ZF Hungária Kft., illetve a kormányműveket gyártó ZF Lenksysteme Kft. - jelentette be a ZF Hungária elnök-vezérigazgatója szerdán Egerben.

Ez azt jelenti, hogy a 2009-es 231 millió eurós forgalomhoz képest az idén 353 millió eurónyi árbevétellel számolnak - közölte Ulrich Diller.

Az év végéig 163 új munkahely jön létre a két járműipari cégnél, amelyeknek anyavállalata a világ egyik legnagyobb hajtástechnológiai gyártója.

A cégvezető elmondta: soha nem volt olyan mértékű rendelésállományuk, mint az idén. Ez azt jelenti, hogy már a jövő év első negyedévének a termelését is lekötötték a partnereik.

A járműipar válságát követően most Kína, Oroszország, Brazília és India a fejlődés motorjai. Ugyanakkor Európából is egyre több megrendelést kapnak leginkább teherautó, kisteherautó és busz sebességváltókra, illetve luxusautó kormányművekre.

Mindennek nyomán 2011-ben már 389 millió forintos árbevétellel számol a cég, ez újabb 10 százalékos növekedést jelent.

Mivel a sebességváltók és kormányművek alkatrészeinek felét belföldi gyártóktól szerzik be, a beszállítóiknál legalább kétszer annyi új munkahely jön létre mint a ZF-nél.

A ZF egri üzemeiben az év végén már 1241-en dolgozhatnak, míg a beszállítóknál legalább 4 ezer ember foglalkoztatásával számolnak - fűzte hozzá az elnök-vezérigazgató.

Ulrich Diller hangsúlyozta, hogy rendkívül fontosnak tartják a szakképzést, jelenleg is 46 fiatal gyakorlati képzését végzik saját tanműhelyükben.

Ugyanakkor a legnagyobb gondként említette, hogy a bankok óvatos hitelpolitikája miatt egyes beszállítóik nem tudják finanszírozni a termelés felfuttatását.

A ZF 1995-ben vásárolta meg a Csepel Autó egri sebességváltó gyárát. Azóta, mintegy 200 millió eurónyi fejlesztést hajtott végre a cég az egri telephelyen.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.