<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Idén október végéig 8, az elmúlt hónapban pedig 17 százalékkal kevesebb új autót helyeztek forgalomba hazánkban, mint az elmúlt év azonos időszakában - tartalmazza a JATO Dynamics összesítése, amelyről a szerdai Világgazdaság számol be.

A kereslet szűkülésének múlt havi megugrása ugyan aggodalomra adhat okot, de az első tíz hónap 8 százalékos csökkenése nem lepte meg a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületét, amelynek elnöksége januárban 10 százalékos visszaesést prognosztizált erre az évre. A néhány évvel ezelőtti 200 ezer körüli "csúcsforgalom" csupán a különböző "becsalogató" hitelkonstrukciók által fűtött kereslet révén jött létre - olvasható a lapban.

A márkakereskedőket tönkre is teheti a forgalom zuhanása, hiszen a nagy autóipari csoportok megkövetelték az európai színvonalú bemutatóterem-szerviz komplexumok építését, pedig a magyar vásárlóerő korántsem európai színvonalú - írta a Világgazdaság.

Az ilyen 300-500 millió forintos beruházások persze hitelből valósultak meg, a törlesztést azonban ma már egyre kevesebben tudják fizetni. Ezért országosan tucatszám zárnak be - sok esetben csőd miatt - az autószalonok - mutat rá a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.