Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Magyar Posta Zrt. a héten egyeztet a Kézbesítők Szakszervezetével a sztrájkkövetelésükről - mondta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője hétfőn az MTI érdeklődésére.

A Kézbesítők Szakszervezete vasárnap jelentette be, hogy béremelést és a postai ingatlanok eladásából származó bevételből részesedést követel, ezért  tárgyalást kezdeményez a Magyar Posta Zrt.-vel, és eredmény híján sztrájkot szervez.

A Kézbesítők Szakszervezete 2010. január 1-jétől 10 százalékos béremelést követel a 160 ezer forint alatti alapbérrel rendelkező dolgozók részére, a postai ingatlanok - közöttük az üdülők, a Krisztina körúti Postapalota és a Szugló utcai székház - elidegenítéséből származó bevételből pedig minden munkavállalónak egyszeri 100 ezer forint kifizetését kérik.

Tomecskó Tamás elmondta: a jövő évi béremelésről két hónapja tárgyalnak a postás szakszervezetekkel, és itt a Kézbesítők Szakszervezete nem jelezte ez irányú követeléseit. Mivel sztrájk előtti egyeztetést kért a szakszervezet, így a törvényes határidőn belül megkezdik az egyeztetést.

A követelésekkel kapcsolatban a Magyar Posta szóvivője elmondta: a kézbesítők átlagkeresete 1,5 százalékkal magasabb a fizikai állományúak nemzetgazdasági átlagkereseténél. A jóléti ingatlanok értékesítéséből befolyt bevételt a meglévő üdülők, hotelek felújítására fordította a társaság, a két székház értékesítéséből befolyó bevételt pedig - a vagyontanács döntése értelmében - a versenyképesség javítására költik, például ez fedezi a gödöllői új logisztikai beruházás költségeit - tette hozzá.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.