2017. május 16. 07:04

A szervezők mondják.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Emberemlékezet óta nem volt olyan beruházás Magyarországon, ami olyan eszeveszett tempóban és mértékben drágult volna kivitelezés közben, mint a nyári, Budapesten megrendezendő vizes vb. Egymás sarkát tapossák a vaskos, és az idő szorítására hivatkozva valódi verseny nélkül lezavart közbeszerzések, és a hivatalos dokumentumok alapján a torna összköltsége most már meghaladja a 96 milliárd forintot.

De még ennél is jóval többe fog kerülni, mert erre még rámásznak a szervezési és működési költségek, melyeket hozzászámolva a szervezőbizottság elnöke, Seszták Miklós fejlesztési miniszter a hónap elején arról beszélt, hogy a végösszeg meghaladhatja a 130 milliárd forintot. Maga a rendezés költségeit 2015-ben még az úszószövetség akkori elnöke, Gyárfás Tamás 24-25 milliárd forintra becsülte, Seszták a minap már közel 40 milliárdot említett.

A HírTV most feltette az egymillió dolláros kérdést a szervezőknek, hogy mégis hol áll majd meg a számla? A szervező cég szóvivője, Borsa Miklós szerint nehéz megbecsülni, hogy valójában mennyibe kerül a sportrendezvény. Azt viszont cáfolta, hogy a budapesti lesz minden idők legdrágább vizes vb-je.

„Ez nem reális, merthogy a világbajnokságnak háromféle költsége van. Maga a szervezés és rendezés költsége nem a világ legdrágábbja, az hogy emellett a Margit-szigetet csatornázzák vagy felújítják a Róbert Károly körutat, azt gondoljuk, hogy ez nem a vb költsége, tehát oda, hozzászámolni nem egészen fair”

- így Borsa.

mfor.hu