<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A német E.ON energiaszolgáltató eladja összes olasz és spanyol érdekeltségét - írta legújabb számában a Spiegel magazin.

A lap szerint a vállalat a jövőben a kulcspiacokra, Németországra, Nagy-Britanniára, Svédországra és Oroszországra akar koncentrálni. Potenciális vevő lehet a francia EdF.

Az E.ON szóvivője nem kívánt konkrét országokat és üzletágakat megnevezni, csak annyit mondott, hogy a cég a "teljes vállalati portfóliót illetően állandóan vizsgálja a stratégiai opciókat".

Az E.ON 2008-ban több mint 9 milliárd euróért vásárolta meg dél-európai üzletrészeit, azzal a céllal, hogy európai hatósugarú multivá váljon, de reményei nem váltak valóra.

A cég közben bejelentette, hogy 2014 decembere és 2015 márciusa között mintegy 2500 megawatt erőművi kapacitást akar kivonni a hálózatból, ehhez azonban az illetékes kormányhivatal hozzájárulása is szükséges. A vállalat eddig Európa-szerte 11 ezer megawatt erőművi kapacitás leállítását jelentette be, részben a létesítmények műszaki élettartamának lejárta miatt, részben nagy volumenű szállítási szerződések kifutására és az alacsony nagykereskedelmi árakra hivatkozva.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.