1p

A német E.ON energiaszolgáltató eladja összes olasz és spanyol érdekeltségét - írta legújabb számában a Spiegel magazin.

A lap szerint a vállalat a jövőben a kulcspiacokra, Németországra, Nagy-Britanniára, Svédországra és Oroszországra akar koncentrálni. Potenciális vevő lehet a francia EdF.

Az E.ON szóvivője nem kívánt konkrét országokat és üzletágakat megnevezni, csak annyit mondott, hogy a cég a "teljes vállalati portfóliót illetően állandóan vizsgálja a stratégiai opciókat".

Az E.ON 2008-ban több mint 9 milliárd euróért vásárolta meg dél-európai üzletrészeit, azzal a céllal, hogy európai hatósugarú multivá váljon, de reményei nem váltak valóra.

A cég közben bejelentette, hogy 2014 decembere és 2015 márciusa között mintegy 2500 megawatt erőművi kapacitást akar kivonni a hálózatból, ehhez azonban az illetékes kormányhivatal hozzájárulása is szükséges. A vállalat eddig Európa-szerte 11 ezer megawatt erőművi kapacitás leállítását jelentette be, részben a létesítmények műszaki élettartamának lejárta miatt, részben nagy volumenű szállítási szerződések kifutására és az alacsony nagykereskedelmi árakra hivatkozva.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!