TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 15. 03:01

A megnövekedett rendelésállományt csak nehezen tudják kielégíteni az autógyárak a legnagyobb európai piacon. Hosszú éveket ugyan nem kell várni, mint annak idején egy Trabantra, de a raktárról való azonnali szállítás jelenleg távoli emlék csupán.

Hosszú várakozásra kell berendezkedniük azoknak, akik manapság új német autót akarnak venni. A német autógyártók szövetségének alelnöke a Bild am Sonntag című lapnak elmondta: bizonyos esetekben olyan sokáig kell várni egy új autóra, amire eddig még sohasem volt példa. A késlekedés nemcsak a nagy keresletnek tulajdonítható, hanem annak is, hogy a beszállítók nem győzik a megrendeléseket teljesíteni, hónapok óta kapacitásaik határán dolgoznak.

"Minden idők legnagyobb rendelésállományát könyvelhetjük el" - mondta az Audi szóvivője, aki szerint jelenleg az A3-ra nagyjából öt hónapot kell várni. A nagy kereslet miatt a Volkswagen egyes modelljeinél is megnőhet a kiszállítás ideje: a Golf Plus esetében néha ez meghaladhatja az öt hónapot is. Egy Opel Zafirára negyedévet, egy Mercedesre általában két hónapot, de néha négyet is kell várni.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.