Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Még küzd a válság hatásaival a magyar autókölcsönzői piac, de a visszaesés mértéke már csökken és jövőre a válság előtti szintre emelkedhet a bevétel, sőt Magyarország uniós elnökségének köszönhetően meg is haladhatja azt - derül ki a Sixt Magyarország autókölcsönző összeállításából.

A német székhelyű Sixt AG franchise partnereként működő autókölcsönző bevétele 2010-ben a megelőző évhez képest mintegy ötödével esett vissza augusztusig, pozitívum azonban, hogy a csökkenés a három nyári hónapban ennél alacsonyabb, 16 százalék volt.

A korábbi évekhez viszonyítva 2009-ben körülbelül 6 százalékkal csökkent a Magyarországra látogató külföldiek száma, ráadásul többségük a környező országokból érkezve nem feltétlenül igényelt bérautót. Az üzleti utazók rétege, a Sixt egyik elsődleges célcsoportja is jóval kevesebbet utazik.

A szállodákból érkező ad hoc jellegű foglalások száma visszaesett, és az ebből eredő forgalom csökkent, de az utazási irodák foglalásai átlag 21 százalékkal, június, július, augusztus hónapban pedig már 62 százalékkal emelkedtek a megelőző év azonos időszakához viszonyítva.

A kihelyezett internetes, úgynevezett brókerfoglalások száma több mint egyötödével lett magasabb, mint 2009 ugyanezen időszakában. Mindez a fokozatos fellendülést és a válság előtti állapotok lassú visszaállását sejteti, és jól mutatja a külföldről érkezők utazási szokásainak változását, nagyobb tudatosságát és árérzékenységét - írja Dévai Gábor ügyvezető a közleményben.

A Sixt rent a car - Wallis Autókölcsönző Kft. ügyvezetője a hazai kkv-szektorból érkező forgalom csökkenését érezte drasztikusnak az elmúlt időszakban - ez volt a felelős a 20 százalékos forgalomcsökkenés háromötödéért -, mely az autókölcsönző tapasztalatai alapján a cégek cash flow helyzetének romlásával, a körbetartozásokkal és a pénzügyi forrásokhoz való nehezebb hozzáféréssel magyarázható.

Az eredményre ható legfontosabb tényező még mindig az, hogy az autókölcsönzőnek a devizaalapú finanszírozás nyomán fellépő árfolyamveszteséggel is meg kellett küzdenie, ami miatt - és a zsugorodó piachoz alkalmazkodva -, a flotta 20 százalékos csökkentése mellett döntöttek és 6, illetve 12 hónappal meghosszabbították a futamidőt.

"Úgy gondoljuk, hogy 2011-ben elsősorban a turizmus révén bevételünk ismét eléri a válság előtti szintet, sőt talán a soros EU elnökség miatt nemcsak megközelíti, hanem meg is haladja majd azt" - mondta Magyar Nikoletta, a Sixt Magyarország marketing vezetője a közlemény szerint. Ezt a nyári foglalások is alátámasztják: a megvalósult foglalások száma az év első nyolc hónapjában átlagosan 5 százalékkal, a nyári hónapokban pedig már 13 százalékkal emelkedett a válság kezdeti időszakához képest.

A Sixt rent a car - Wallis Autókölcsönző Kft. bérautóinak száma közel 300.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.